Ankara’da 140 kardeş aile

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak, Ankara’da 300 aileye temel gıda yardımında bulunulduğunu, 140 ailenin de kardeş aileleriyle buluşturulduğunu söyledi.

Hükümet, toplumun kendi arasında öreceği dayanışmayı kendisi için tehlike olarak görüp engel olmasına rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini belirten HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir coşkun Parlak, dayanışma ve paylaşma duygularını geleceğe taşıdıklarını kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak, halkın normal bir zamanda bile 12 saat evde kalabilmek için 12 saat çalışmak zorundayken ‘Evde Kal’ denilerek yalnızlığa terk edildiğini söyledi. Dünyada salgın sürecinde sosyal devlet anlayışı örnekleri yarışı varken Türkiye’de yurttaşların payına dağıtımı bile becerilemeyen maske ve kolonya düştüğünü belirten Parlak, “Vergilerin halka sosyal destek olarak geri dönmesi gerekirken halkımız sosyal politikaların eşitsizliğiyle karşı karşıya bırakıldı. Devletin halka yardım etmesi gerekirken ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyasıyla halkın devlete sahip çıkması. Savaşa ayrılan bütçeden feragat edilmedi. Hükümet, toplumun kendi arasında öreceği dayanışmayı kendisi için tehlike olarak gördü. Buna rağmen kampanya ile halklarımız arasındaki dayanışma ve paylaşma duygularını geleceğe taşıyoruz” şeklinde konuştu.

DAYANIŞMA, TOPLUSAL MİRASIMIZDIR

Sorunları yıllardır dayanışmayla aşmaya çalıştıklarını kaydeden Parlak, toplumsal dayanışmaya dair geçmişten sayısız örnek olduğunu söyledi. Parlak, “Dayanışma, bizim toplumsal mirasımızdır. Bizleri bugün inançlı ve umutlu kılan da toplumsal mirasın bu günde ihtiyaçlarımıza cevap olabilmesidir” dedi. Dayanışma kampanyasıyla salgın sürecinde geçimini sağlama koşulları iyice güçleşmiş insanlara ulaşmaya çalıştıklarını aktaran Parlak, şunları söyledi: “Şu ana kadar 140 aile, kardeş aile buluşturuldu. Aileler kendi aralarında ihtiyaç durumlarına göre desteklerini sürdürüyor. 300 aileye temel gıda ihtiyaçlarının bulunduğu kolililer verildi. Çok sayıda aileye de maske ve dezenfektan dağıtıldı. Aynı zamanda ailelerden gelen talepler doğrultusunda istedikleri ihtiyaçlara göre de dayanışmamız oluyor. Şu ana kadar da bizlere başvuru yapan aile sayısı 550.”