Ateşin Çocukları İnisiyatifi’nden bir dizi eylem

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Mersin’in Erdemli ilçesi, İstanbul Zeytinburnu Maltepe ile Küçükçekmece ve Anlatya’nın Manavgat ilçesinde bir dizi eylem düzenledi.

Yazılı bir açıklama yapan Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Mersin Erdemli Kumkuyu Mahallesi, İstanbul Küçükçekmece Halkalı merkez mahallesi ile Antalya Manavgat’taki Kum mevkiinde eylemler düzenlendiğini belirtti.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi 16 Nisan günü Mersin’in Erdemli ilçesindeki Kumkuyu mahallesinde faşist bir üretici olduğu tespit edilen birine ait evin deposunun ateşe verildiği kaydedildi.

Yangın sonucu söz konusu kişiye ait otomobil ve motosikletin küle döndüğü belirtilen açıklamada, yine aynı gün İstanbul’un Zeytinburnu ilçesi Maltepe mahallesinde bir geri dönüşüm tesisinin de ateşe verildiği vurgulandı.

17 Nisan günü ise İstanbul’un Küçükçekmece ilçesi Halkalı merkez mahallesindeki kağıt fabrikasının ateşe verildiği dile gelen açıklamada “Antalya-Manavgat’taki Kum mevkiinde Brothers Five Nordic adlı 200 kişilik gezi teknesi yakılmıştır. Kısa sürede alevlere teslim olan tekne, yangını yanı başındaki Grand Linda adlı gezi teknesine de sıçratmış ve yangın sonucu her iki tekne de kullanılamaz hale gelerek hurdaya dönmüştür. Yangın sonucu turizmden gelir elde ederek barbarlığı destekleyen faşist patronlar büyük çapta maddi zarara uğratılmıştır” denildi.