Ateşin Çocukları İnisiyatifi'nden açıklama

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Bursa ve Sakarya'da AKP ve işbirlikçilerine ait iki iş yerini yaktı.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi tarafındann yapılan yazılı açıklamada, "İnisiyatifimiz bu düşmandan, ona oy verenlerden, selam verenlerden, yıkılan beş bin köyümüzün hesabını soran, Cizre’de yakılan kardeşlerimizin intikâm ateşi olan namuslu ve şerefli herkesin inisiyatifidir" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tekirdağ-Çorlu’da inisiyatifimizin değerli doğal üyeleri düşmanın engelleyemeyeceği zengin yöntemlerle sürekli yapılabilecek bir tarzla onlarca aracın lastiğini patlatarak düşmana ve destekleyicilerine zarar vermiş, aynı zamanda inisiyatifin tüm üyelerini Çorlu’dan selamlayan duvar yazılamaları yapmışlardır. Nerede olurlarsa olsunlar, yüreğinde ülke, ulus ve özgürlük ateşi olan herkes inisiyatiflidir. Ellerinden ne geliyorsa namus ve şeref borcu olarak yerine getireceklerdir. Unutmayalım ki, Ateşin Çocukları İnisiyatifi Türkiye’nin her yerinde yüz yıllık intikâm alacaktır.
Terörist Türk devletinin Kürdistan zenginliğini çalarak faşistlere verdiği serveti rahat kullanamayacaklar, milli ve yerli huzurları Kürdün intikâm ateşiyle kavrulacaktır."

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, 12 Mayıs'taki eylemleri de şöyle duyurdu:
"Bursa-Ankara yolunda bulunan bir mobilya fabrikası ateşe verildi. Kısa sürede büyüyen alevler panik yaratırken çıkan dumanlar bazı görevlileri hastanelik etti. Yangın sonucunda AKP destekçisi patronlara maddi zarar verildi.
Sakarya’nın Hendek ilçesinde Cevdet Kocabıyık adlı AKP’li birine ait bir fabrika yakılarak küle çevrilmiştir. Kürdün tüm yaşam alanlarını zindana dönüştüren AKP ve MHP’ye oy verenlerine destekçilerine her yerde yaşamı zehir etmek sözümüzdür."