Ateşin Çocukları'ndan eylem bilançosu

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Nisan ayının eylem bilançosunu açıkladı.

İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürtleri yok etmek için ordu, Diyanet, medya, polis, bekçi, JİTEM ve muhbirleri yetmeyince soykırımı tırmandırmak için koronavirüs bahanesiyle çeteleri cezaevinden sokağa salan terör devletine ve hükümetine, onları destekleyen faşistlere gereken cevabı veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Mezar taşlarımızı kıranlara, kardeşlerimizin kemiklerini postayla gönderenlere karşı tüm değerlerinizin köküne kibrit çakmak sözümüzdür" denildi.

"Faşist düzen dağılıp paramparça olmadan hiç birimiz dinlenmeyecek ve rahat uyumayacağız" denilen açıklamada şunlar belirtildi: "Her gün düşmana ne kadar zarar verdik ne kadar intikâm aldık hesabını yapacağız. Zira onurlu ve namuslu yaşamanın tek yolunun zulme karşı durmak olduğunu biliyoruz.
Herkes bilmeli ki sosyal medyada yazılar yazarak bu soykırımı durduramayız. Soykırıma dair bilinmeyen ne kaldı ki? Yeni olan ne var ki? Bu çark yüz yıldır hep aynıdır. Eskiden insanlarımızı yakıyor, kemiklerini asit ile eritip kaybediyorlardı. Şimdi postayla gönderiyorlar.  
Yeni olan tek şey korku imparatorluğunu tıpkı DAİŞ gibi zirveye çıkartmalarıdır. Düşman bu cesareti sessiz kalanlardan, sadece slogan atanlardan, söz söyleyenlerden ve direnişi-mücadeleyi başkasından bekleyenlerden alıyor...
Kürdistan’da AKP’li, MHP’li olmanın bedeli olacaktır elbet. Ya o yoldan dönecekler ya da burunlarından fitil fitil getireceğiz. Düşman neden bunu yaptı denmez. Sen direnmezsen, sessiz kalırsan, çaresiz kalırsan düşman düşmandır, düşmanlığını yapar. Onları en zayıf yerlerinden vurmalıyız. Ordu silahlıdır ama faşistlerin canı bir çakmaklık kıvılcım kadardır. Gece bizden yana ve gündüz dostumuzdur. Kürdistan’da AKP’yi destekleyenlerin korkudan yatamadığı, işyerlerinin, arabalarının güvenli olmadığı bir düzeye getirerek; Türkiye ise her mahalle ve sokaklarında özgürlük ateşi yakarak onlara diz çöktürelim.
Bu sefer korkma sırası onlarda, zaman özgürlük ve intikâm zamanı!
Yaz geldi. Faşist Türklüğe, AKP ve MHP’lilere cehennemi yaşatıp kemiklerimizi postayla göndermek neymiş, gösterelim. Ya özgür olacağız ya da özgürlüğümüz önünde engel olan herkesi ve her şeyi hedefleyerek intikâm alacağız!"

EYLEMLER

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Nisan ayında gerçekleştirilen eylemleri de şöyle duyurdu:

01.04.2020:
Edirne'nin Keşan ilçesinde bir mobilya mağazası ateşe verildi. Yangın sonucu mağaza kül olurken faşist baronlar maddi zarara uğratılmıştır.

02.04.2020:
Manisa-Salihli’de tuvalet kağıdı yüklü tır ateşe verildi. Kısa sürede alevler içinde kalan tır kullanılamaz hale gelerek kül oldu.

03.04.2020:
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan bir kimyasal yağ fabrikası ateşe verilmiştir. Yangın büyük çapta maddi hasara yol açmıştır.

07.04.2020:
İstanbul-Esenyurt’ta gece 02.30 sularında 5 katlı mobilya fabrikasını ateşe verdik. Devasa alevler oluşturan ve fabrikayı kül eden yangın, faşist devletin ve zalim iktidarın şakşakçı baronlarına büyük çapta maddi zarar vermiştir.

11.04.2020:
İstanbul-Bağcılar’da Yavuz Selim Mahallesi'nde inşaat malzemeleri satan bir iş yerini küle çevirdik. Gökyüzünü katrana çeviren dumanlar faşist çevreyi zehirlemiş ve yangın diktatör yönetimin işbirlikçilerine büyük maddi zarar vermiştir.

12 Nisan 2020:
Adana-Seyhan Aydınlar Mahallesi'nde bir yolcu otobüsü ateşe verilmiştir. Otobüs yangın sonucu tamamen hurdaya dönmüştür.

14.04.2020:
İzmir’de faşistlere ait bir otomobil ateşe verildi. Yangında otomobil hurdaya dönerek kullanılamaz hale geldi.

16 Nisan 2020:
Mersin-Erdemli-Kumkuyu Mahallesi'nde faşist bir üretici olduğu tespit edilen birine ait bir evin deposu ateşe verilmiştir. Yangın sonucu faşistin otomobili ve motosikleti küle dönmüş ve faşist aile büyük maddi zarara uğratılmıştır.

*İstanbul-Zeytinburnu Maltepe Mahallesi'nde bulunan geri dönüşüm tesisi yakılmıştır. Kısa sürede büyüyen alevlerden çıkan dumanlar faşist çevreyi nefes alamaz duruma sokmuş ve yangın faşist baronlara büyük maddi hasar vermiştir.

17 Nisan 2020:
*İstanbul-Küçükçekmece-Halkalı Merkez Mahallesi'nde bulunan kağıt fabrikası ateşe verilmiştir. Faşist işbirlikçi patronlara maddi zarar veren yangın, dumanlarıyla faşist çevreyi zehirlemiş ve trafiği de bir süre tıkatmıştır.

*Antalya-Manavgat’taki Kum mevkiinde Brothers Five Nordic adlı 200 kişilik gezi teknesi yakılmıştır. Kısa sürede alevlere teslim olan tekne, yangını yanı başındaki Grand Linda adlı gezi teknesine de sıçratmış ve yangın sonucu her iki tekne de kullanılamaz hale gelerek hurdaya dönmüştür. Yangın sonucu turizmden gelir elde ederek barbarlığı destekleyen faşist patronlar büyük çapta maddi zarara uğratılmıştır.

18.04.2020:
Antalya-Gazipaşa Yeni Mahalle’de belediyeye ait şirket tarafından işletilen geri dönüşüm deposu ateşe verilmiştir. 500 metrekarelik alanı kaplayan geri dönüşüm deposu, bir daha geri döndürülemeyecek kadar küle çevrilmiştir.

19 Nisan 2020:
Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi 2. gelişme alanında bulunan ve yüzlerce şubesi bulunan Şok Marketler zincirinin deposu yakılmıştır. Kısa sürede alevlere teslim olan marketin devasa deposu küle dönmüş ve yangın faşist patronlara milyonlarca lira maddi zarar vermiştir. Çıkan dumanın gökyüzünü kapladığı yangın esnasında, dev alevler görülürken zaman zaman patlama sesleri duyulmuş ve yangın faşist çevrede büyük panik ve korku yaratmıştır.
İstanbul-Maltepe Cevizli Mahallesi'nde bulunan ve AYEDAŞ isimli elektrik şirketine ait olan trafo yakılmıştır. Yangın sonucu patlayan trafoda çıkan alevler faşist mahalleyi karanlığa gömmüştür. Mahallenin bir süre faşistliklerinin sebep verdiği karanlıkta debeleneceği öğrenildi.
Adana-Seyhan Havuzlubahçe Mahallesi'nde faşistlere ait 3 araç yakılarak kullanılamaz hale getirildi. Hurdaya dönen araçların faşist sahipleri maddi zarara uğratılmıştır.

21 Nisan 2020:
Sakarya-Erenler ilçesi Bekirpaşa Mahallesi'nde D-100 karayolu üzerinde bulunan geri dönüm tesisini yaktık. Yangın, barbar zihniyetin şakşakçısı patronları maddi açıdan ekonomik sıkıntıya sokmuştur. Yangın sonucunda alevler kısa sürede büyürken dumanlar gökyüzünü kaplayarak faşist çevreye zehir saçmıştır.

27 Nisan 2020:
İzmir'in Yeşilyurt semtinde faşistlere ait olan ve polisle çalışıp uyuşturucu satan ev ateşe verildi. Yangın evi tamamen küle çevirirken kutsal ateşimizin dumanları mahalleyi dumana boğmuş ve çevreyi panikletmiştir.

28 Nisan 2020:
Denizli-Merkezefendi ilçesi Yenimahalle’de bulunan 4 katlı Türk Telekom ve PTT şubesi ateşe verildi. Yangın için 16 itfaiye aracı müdahale etse de uzun süre devam eden yangında PTT şubesini küle dönmüştür.
İstanbul-Ümraniye’deki Azade Sokak'ta bulunan hurdalık alan ateşe verildi. Yangının kısa sürede büyümesiyle gökyüzünü yoğun duman kaplarken yükselen alevler çevrede panik yaratmıştır.

29 Nisan 2020:
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bulunan mobilya fabrikası ateşe verildi. Dilovası Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan mobilya fabrikasında çıkan ve kısa sürede büyüyen yangın büyük maddi zarar oluşturmuştur.

30 Nisan 2020:
İstanbul-Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde bulunan 15 katlı plaza yakılmıştır. Alevlerin yoğun dumanından etkilenen faşist çevre hastanelik olmuş ve yangın büyük çapta maddi hasar oluşturmuştur.

Genel Toplam:
4 katlı PTT binası ve Türk Telekom şubesi, 15 katlı 1 plaza, 1 marketler zinciri, 2 mobilya fabrikası, 1 mobilya mağazası, 1 kimyasal yağ fabrikası, 1 kâğıt fabrikası, 3 geri dönüşüm tesisi, 1 işyeri, 5 otomobil, 1 tır, 1 otobüs, 1 trafo, 2 tekne, 1 motosiklet, 2 ev, 1 hurdalık alan."