Avukatlar, Tahir Elçi için buluştu

Tahir Elçi için adliye önünde bir kez daha buluşuldu. Eylemde, Adli Tıp'ın yeni rapor hazırlamama kararına tepki gösterildi.

Amed Barosu, devlet güçlerince katledilen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde organzie ettiği eylemin 183’üncüsünü düzenledi. 

Açıklama yapan Baro Başkanı Cihan Aydın, Tahir Elçi soruşturmasında failler yargı önüne çıkarılıp hak ettikleri cezayı alana kadar, cezasızlık hali ortadan kalkana kadar etkinliklerini sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. 

ADLİ TIP: YENİ RAPOR HAZIRLAMAYACAĞIZ

Adli Tıp Kurumu’na gönderilen dosyanın kendilerine ulaştığını belirten Aydın, kapsamlı değerlendirmeyi yaparak basınla paylaşacaklarını duyurdu. Adli Tıp’a gönderilen dosyaya, kurumun hazırladığı ilk rapor dışında başka bir rapor hazırlamayacakları şeklinde cevap verildiğini söyleyen Aydın, “Bir değişiklik yok. Yapılması gereken Londra Üniversitesi’ne hazırlattığımız rapor dikkate alınarak bir an önce soruşturma aşamasına geçilmesini istiyoruz. Temel faillerin, suçlanan kişilerin bir an önce şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmasını ve gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

‘CEZAEVLERİNDE SUÇ İŞLİYORLAR’

Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü’nün bu haftaki konusu ise “Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri” oldu. Aydın, "Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la görüştük. Kendisine bir dizi süreli yayın ve Yeni Yaşam gazetesinin verilmediğini söyledi. Anayasa Mahkemesi'ne rağmen cezaevi idarelerinin keyfilik hali almış başını gidiyor. Anayasa Mahkemesi de kararında, 'bu keyfilik son bulmalıdır' diyor. Kim bu keyfiliği sağlıyorsa açıkça suç işliyor. Yargı kararını yerine getirmemekle suç işliyorlar” diye belirtti.