Avukatların gözaltına alınması protesto edildi

Avukatlar, meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti.

Hukuk örgütleri İstanbul, Ankara, Amed ve Adana'da eylemler düzenleyerek, Urfa merkezli başlatılan siyasi soykırım operasyonlarında avukatların gözaltına alınmasını protesto etti.

ANKARA
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Toplumsal Hukuk ve Demokrasi İçin Hukukçular, avukatlara yönelik gözaltı operasyonunu protesto etti. Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, “Savunmayı Savunuyoruz” pankartını açtı. ÖHD Ankara Şube Başkanı Şevin Kaya, ortak basın açıklamasını yapmaya başladığı sırada polis sert bir şekilde müdahale etti. Polis avukatları darp ederek adliyenin içerisine doğru itti.
Yapılması engellenen açıklamada, "Yargının AKP-MHP iktidarının tahakkümü altına alınmış olmasının en görünür olduğu dönemi yaşıyoruz. Bu dönemde özgürlükçü ve devrimci avukatların varlığı bir tehdit olarak algılanmakta, hak savunucusu avukatların mesleki faaliyetleri kriminalize edilmektedir" ifadeleri yer aldı.

İSTANBUL
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Demokrasi İçin Hukukçular, Çağdaş Avukatlar Grubu, Katılımcı Avukatlar Grubu, Özgürlükçü Avukatlar Grubu, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu ve Sosyal Hukuk’tan avukatlar, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya geldi.
Avukatlar, açtıkları “Savunma susturulamaz” pankartı arkasında “Devrimci avukatlar onurumuzdur”, “Baskılar bizi susturulamaz” sloganları atarak adliyenin yanı başındaki meydana kadar yürüdükten sonra açıklama yaptı.
Hazırlanan ortak metni okuyan ÖHD İstanbul Şubesi Eşbaşkanı Arzu Kayaoğlu, söz konusu gözaltı furyasının iktidar yargısının pervasızlığının açık göstergesi olduğunu ifade etti.  

ADANA
İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana şubeleri de İHD Şubesi'nde bir araya geldi. Eyleme avukatların yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP), Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAYDER), Eğitim Sen ile çok sayıda kişi katıldı.
Avukatlar adına açıklamayı okuyan Sevil Aracı Bek, "Düşman ceza hukuku uygulanıyor. Hiçbir baskı ve saldırı toplumsal muhalefetin avukatlığını yapmamıza engel olamayacaktır" dedi.