Aymaz’ın katledilmesine tepki gösteren gençlere gözaltında işkence

Türk polisi, ırkçı saldırı sonucu Müzisyen Cihan Aymaz’ın katledilmesine tepki gösteren iki genci gözaltına aldıkları karakolda işkence uyguladı.

Müzisyen Cihan Aymaz, “Ölürüm Türkiyem” şarkısını söylemesini isteyen ırkçı saldırgan Mehmet Caymaz’ın talebini reddetmesi üzerine Kadıköy’de 3 Mayıs’ta saldırıya uğradı ve katledildi.

Aymaz’ın katledildiği yerde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) aynı gün protesto eylemi düzenledi. Eyleme katılan ve Aymaz’ın katledilmesine tepki gösteren Aydın Koçuk ve Mehmet İkto adlı gençler, protesto eylemi ardından polis tarafından takip edildi ve daha sonra gözaltına alındı. Gözaltına alınan her iki isim de Rıhtım Karakolu’na götürüldü. Koçuk ve İkto, burada polisin işkence, küfür ve hakaretlerine maruz kaldı. Burada saatlerce işkence gören gençler, polise “mukavemet etmek” iddiasıyla Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade veren Koçuk ve İkto, daha sonra serbest bırakıldı.

POLİSLER TEŞHİS EDİLDİ

Koçuk ve İkto’nun avukatı Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Müslüm Kocaoğlu, polislerin Koçuk ve İkto’nun kendilerini darp ettiğine dair rapor düzenlediklerini ifade etti. Kocaoğlu, müvekkillerinin kendilerine işkence eden polislerin teşhis ettiğini ve soruşturma dosyasında polis Ercan Bulut ve Kemal Aslan’ın şüpheli olarak yer aldığını paylaştı.