'Aysel Koç yoldaşın hesabını soracağız'

Maoist Komünist Parti, cezaevinde yaşamını yitiren Aysel Koç'la ilgili açıklama yaparak, "Erdoğan iktidarı ve işkenceci güruhu suçludur. Partimiz, sorumlulardan er ya da geç hesap soracak" dedi.

Maoist Komünist Parti MK-SB, cezaevinde yaşamına son verdiği ileri sürülen Aysel Koç'a ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Kadın bir yoldaşı, bir devrim neferini, partimizin bir savaşçısını daha yitirdik faşizmin zindanlarında. 8 Mart’ın alnına düşen kahraman bir kadını daha uğurladık devrimin sıcak toprağına. Kızıl anısı önünde saygıyla eğiliyor, devrim ısrarımızla anıyoruz" diye kaydedildi.

'ÖRGÜTLÜ YAŞAM DIŞINDA BİR YAŞAMI KABUL ETMEDİ'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:
"Partimiz MKP’nin militanı, HKO savaşçısı ve Kadın örgütlenmesi aktivisti Aysel KOÇ yoldaş, 3 Mart 2020 günü Ankara/Sincan Kadın Kapalı zindanında ölümsüzleşti! Halklarımızın, devrimin ve emekçi kadınların başı sağolsun... Partimiz yoldaşın acısını paylaşır, hesap sorma bilinciyle anısını yaşatır.
Qoçgirili yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Aysel yoldaş, çocukluk ve gençlik yıllarını bu yoksulluk koşullarında emekçi semtlerinden İstanbul’un Gazi Mahallesi'nde yaşayarak geçirmiştir. Devrimci faaliyetlerin yoğun olarak sürdürüldüğü bu semtte Aysel yoldaş da erken yaşta devrimcileri tanımıştır.
Aysel yoldaş, 2012 yılında amatör devrimcilikten sıyrılarak profesyonel devrimciliğe adım atmış ve Dersim dağlarında Asya ismiyle mücadelenin en önlerinde HKO saflarında bir gerilla olarak yerini almıştır. Tıpkı kendinden önceki yoldaşları gibi kadınların kurtuluşunun devrimle ve bunun da ancak burjuva erkek egemen sisteme karşı silahlı bir savaşımla olacağı bilinciyle kendini donatmıştır.
Tutsak düştükten sonrada örgütlü bir yaşam dışında herhangi bir yaşam biçimini kabul etmeyen Aysel yoldaş, tutsak düşme süreci ile ilgili öz eleştirel yaklaşarak tekrardan parti saflarında mücadeleye sarılmıştır.

'HESABINI SORACAĞIZ'

Somutta Erdoğan iktidarı ve işkenceci güruhu suçludur. Partimiz, sorumluları unutmayacak, er ya da geç suçlulardan hesap soracak!
Erdoğan komutasındaki AKP/MHP koalisyonu azılı, halk düşmanı faşist bir iktidardır. İnsan ve doğa düşmanıdır. Tipik bir kadın düşmanıdır. Tekçi, ırkçı, şoven bir barbarlık, kaba faşist ve işgalci bir savaş saldırganlığı iktidarıdır."