Baba Gökçek: Halkı için sanat yapıyordu

Ölüm orucunun 323. gününde ara verdikten sonra şehit düşen Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek, oğlunun son sözlerinin “Mücadeleme devam edeceğim” olduğunu söyledi.

Konser yasakları, cezaevinde olan Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılması ve haklarında arama kararlarının kaldırılması için ölüm orucuna başlayan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, ölüm orucunun 323. gününde eylemine ara verdiğini duyurdu. Tedavi için 5 Mayıs’ta hastaneye kaldırılan Gökçek, bugün öğle saatlerinde şehit düştü.

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan baba Gökçek, “Oğlum halkı için bu eylemi yaptı. Herkesin başı sağ olsun. Onur ile mücadelesini yürüttü. Biz de ailesi olarak her zaman yanında durduk. Halkı için sanat yapıyordu” dedi.

Oğlunun son sözlerini aktaran baba Gökçek, İbrahim Gökçek’in son sözlerini şu şekilde paylaştı: “Mücadeleme devam edeceğim. Türkiye’deki adaletsizliklere karşı bunu yapıyorum. Bu taleplerimizin yerine getirilmesini istiyorum.”

Oğlunun taleplerinin çok basit olduğunu dile getiren baba Gökçek, “Oğlum konser vermek istiyordu. 5 yıldır konser yasakları vardı. Bu yasakların kaldırılmasını istiyordu. Tutuklu 4 arkadaşı var. Sudan sebeplerle sadece Kültür Merkezi’nde bulunmaktan dolayı tutuklandılar. Arkadaşların serbest bırakılmasını istiyordu” diye konuştu.

Demokrasi güçlerine çağrıda bulunan baba Gökçek, “İbrahimlerin başlattığı bu direnişin devam ettirilmesi gerekiyor. Türkiye’deki adaletsizlikler ortadan kalkana kadar herkes birlikte mücadele etmelidir. Onların bıraktığı bayrağın yükseltilmesi gerekir. Onun bıraktığı bayrağı düşürmeden devam etmemiz lazım. Faşist yönetime karşı direnişin yükseltilmesi gerekir. Herkesin yapabileceği muhakkak bir şey vardır” dedi.