Bayburt Cezaevi’nde virüs için hiçbir tedbir alınmıyor

Bayburt Cezaevi’ndeki tutsaklardan Gamze Yiğitel, "Burada virüs için hiçbir tedbir alınmıyor. Ne dezenfektan ne maske vermiyorlar. Maskeleri kantinden parayla satıyorlar” dedi.

Koronavirüs (COVİD-19) yayılımının her geçen gün artmasıyla beraber cezaevlerindeki koşullara ilişkin kaygı ve korkular devam ediyor. 3'üncü Yargı Paketi'nin AKP ve MHP oylarıyla Meclis Genel Kurulu'ndan geçmesinin ardından, tahliye edilmesi beklenen 90 bin adli tutuklunun tahliye işlemlerine başlandı.

Halen cezaevlerinde bulunan siyasi tutsaklar ise büyük bir tehlike altında bulunuyor. Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan siyasi tutsak Gamze Yiğitel ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde koşullarına değinerek, cezaevi idaresinin herhangi bir önlem almadığını ve maskelerin kendilerine parayla satıldığını dile getirdi.

Gamze Yiğitel ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde şunları söyledi: "Burada virüs için hiçbir tedbir alınmıyor. Ne dezenfektan ne maske vermiyorlar. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, kapalı cezaevlerinde bir sorun olmadığını dile getiriyor ama test yapılmıyor ki sorun olup olmadığı bilinsin. Bizler de bilmiyoruz. Bundan 3 hafta önce cezaevinin önünden yoğun bir şekilde ambulans sesleri geliyordu. Ambulansların gelme sebebini bizler de bilmiyoruz. Virüsten kaynaklı mı geldiler yoksa başka bir şey mi vardı bilmiyoruz. O gün gelip sayım almadılar. Bugün burada 30 kadınız ve bize bir şey olması halinde tek sorumlu AKP iktidarıdır. Yeni bir yasa paketi çıkardılar ama bunu tacizci ve tecavüzcüler için çıkardılar. Gardiyanlar maske ve eldiven takıyorlar ama bu yeterli bir önlem değil. Kapı açıp ve sayım almak için koğuşlarımıza girip çıkıyorlar. Maskeleri kantinde parayla satıyorlar. Tanesini 4 TL'den veriyorlar. Bizim bunu alabilecek ekonomimiz yok."