Bilgen: Kars'ın kaderini değiştireceğiz

HDP Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, "Bayrak, vatan gibi sembollerle pisliği örtmeye çalışıyorlar. 31 Mart’ta Kars’ın kaderi değişecek" dedi.

HDP İl Örgütü, aday tanıtım toplantısı ile İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adaylarını tanıttı. Toplantıya Kars Belediyesi eşbaşkan adayları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen de katıldı. 

Aday Şevin Alaca, "Bu partinin herbir kadrosunda, organında yer almak bizler için onurdur. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Çok sevdiğim bir slogan var; ‘HDP umuttur, umut dimdik ayakta'. Güçlü olduğumuzu 31 Mart’ta herkese göstereceğiz’’ dedi.

Aday Ayhan Bilgen ise AKP’nin daha önce gösterdiği adayını MHP lehine geri çekmesine değindi.

'PİSLİĞİ ÖRTMEK İÇİN SEMBOLLERİ KULLANIYORLAR'

Bilgen, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kars’ta kampanyaya ilk başladığımız gün demiştik ki, bu şehirde iki parti yarışacak, biri biz ama öbürü kim olacak, buna kendileri karar verecekler. Bu şehri kimin yöneteceğine ise bu şehirde yaşayan herkes karar verecek. Dün yapılan açıklamalara baktığımızda hâlâ eski alışkanlıklarıyla, babadan, atadan görme siyaset yöntemleriyle bu şehri kandıracaklarını sananlar var. Neymiş, ‘şehri vatan hainlerine, bölücülere bırakmayacaklarmış.’ Bakın, meşhur bir sözdür; 'vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır.' Belediye dışında başka işlerle uğraşmak vatan sevgisinin değil; bayrak, vatan gibi sembollerle pisliğin örtülmesinin göstergesidir. Ortalığı çöp götürüyor, her yer çukura dönüşmüş ama onlar vatanseverliliği de kimseye bırakmıyorlar. Bu vatanın Kars parçasını ne kadar sevmişsiniz? Sevip ne yapmışsınız? Sevip soyanla, sevip soğana çevirenler bir kez daha bu seçimde de aynı nakaratlarla, aynı hamasetle, aynı nutukla toplumu gerip, kamplaştırarak rezaletlerini örteceklerini sanıyorlar.

Bizim savunduğumuz değerlere yakışan bir tarzda siyaset yapmayı, ona uygun davranmayı pratiğimizle ortaya koymamız lazım. Bu sözleri lafta söylemek kolaydır. Hepimiz çok güzel sözler kullanabiliriz ama bunu uygulamaya koymak gerçekten aynı zamanda kendi içimizdeki iktidarı, nefsimizdeki egoyu yenmektir. Nefsimizi ayaklar altına alıp gerçekten inandığımız değerler için siyaset yapmanın gerektirdiği olgunluğu, erdemliği sergilemektir.

'31 MART'TA KARS'IN KADERİ DEĞİŞECEK'

Bu şehirde dolaştığınız esnaf, kapısını çaldığınız insanlar artık sadece gerilim siyaseti, dışlama, kamplaştırma üzerinden hiçbir partiye prim vermiyorlar. Herkes biliyor ki dün itibarıyla yapılan hamle sadece HDP’nin kazanmasını engellemek içindir, başka bir hesap yok. Birleştiklerinde de bunun için birleşiyorlar. Birilerini sahaya sürdüklerinde de bunun için sahaya sürüyorlar. Ama Kars halkı bu oyunu bu kez çok net bir biçimde bozacak ve 31 Mart’ta Kars’ın kaderi değişecektir.

Hiç kimseyi geçmişte yaptığı tercihlerden dolayı asla yargılamayacağız. Kimseye ‘şimdiye kadar neredeydin’ diye sormayacağız. Biz yeni bir sayfa açıyoruz. Önümüze, geleceğe bakacağız ve bugünden itibaren de herkesi bu mücadeleye katılmaya çağırıyoruz."