Bugünün öne çıkan haberleri

30 Ekim 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik...

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Strasbourg'da düzenlenen nöbet eylemini bu hafta Montpeiller’den gelen Sait Akgün, Gül Doğan, Nesime Gever ile küçük Sara Gever devraldı.

HPG BİM, sitesinde yer alan açıklamada, Binevş Doğa, Dengtav Andok, Destan Afşin, Siyaşev Toktaş ve Toprak Rojhat isimli gerillalar anıldı.

KNK eşbaşkanı Rêbwar Reşîd, "Ulusal birliğin sağlanması için etkili bir mücadele yürüteceğiz" dedi.

 

QSD Basın Merkezi Dêra Zor’da yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşamasına ilişkin yayınladığı bilançoda, 79 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

 

HPG gerillaları, 29 Ekim günü saat 18.30’da Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Koordine tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenledi. Eylemde 2 mevzi imha edildi.

 

İşgalci Türk devleti, yaklaşık yarım saat önce, Girê Spî’yi hedef aldı. Saldırıda 1 savunma birliği üyesi öldürülürken, 1'i de yaralandı.

PYD Eş Başkanı Şahoz Hesen, dörtlü zirveye katılan güçlerin bir anlaşmaya varmadıklarını, her gücün ayrı bir hesap ve amacının olduğunu söyledi.

WWF, “Yaşayan gezegen” başlıklı yıllık raporunda 1974 ile 2014 arasında yok olan memeliler, kuşlar, balıklar, sürüngenler ve amfibyenler gibi yabani hayvanlara dikkat çekti.