Buldan: Belediyeleri bin yılda geçse kazanamazsınız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidara "Bin yıl da geçse o belediyeleri seçimle kazanamazsınız. Size asla 'eyvallah' demeyeceğiz. Size asla biat etmeyeceğiz. Sizin önünüzde diz çökmeyeceğiz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İstanbul İl Örgütü'nde kayyum gasplarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

'BU İKTİDAR HEPİMİZE DÜŞMAN'

Buldan, "Bu iktidar fırsatçıdır, bu iktidar aynı zamanda Kürt düşmanı, Alevi düşmanı, kadın düşmanı bir iktidardır. Dün bir kez daha gördük ve tanıklık ettik ki bu fırsatçı anlayışıyla birlikte Kürt halkının, demokrasi güçlerinin ve Türkiye'de muhalefet eden milyonlarca insanın kazanmış olduğu yerler, mekanlar bir kez daha gasp edildi, bir kez daha halkın iradesi yok sayıldı. Bu bir darbe anlayışıdır, bu bir fırsatçılıktır. AKP bu salgın döneminde fırsatçılığını ortaya koymuştur ve bunu bir yönetim şekli haline getirmiştir" şeklinde konuştu.
"Hiçbir dönem Kürtler bu kadar yok sayılmamıştır" vurgusunda bulunan Buldan, AKP'nin darbeci zihniyette olduğunu kaydetti.
Buldan, "Hiçbir zaman, hiçbir dönem bu kadar talancı, bu kadar inkarcı, bu kadar insanların kazanımlarını yok sayan bir anlayış bu ülkeye hakim olmamıştır. Kürt halkının seçtiklerine, Alevilerin cemevine, ölülerin mezar taşlarına darbe yapılıyor" dedi.

'BUNUN ADI DARBEDİR'

Buldan, "Toplam 45 belediyemiz bugün itibarıyla AKP hükümeti tarafından gasp edilmiştir" diyerek, şöyle devam etti:
"Her darbe silahla yapılmıyor, her darbe katliamla yapılmıyor. Darbe böylesi günlerde özellikle bazen Kürt halkının seçtiklerine, bazen Alevi toplumunun cemevlerine, bazen mezarlıkta yatan ölülerin mezar taşlarına da yapılıyor. Bu dönem bunu çok gördük. Belediyelerimiz gasp edildi. Alevi toplumunun cemevlerine saldırılar gerçekleşti. Kürt halkının çocuklarının yattığı mezarların mezar taşları kırıldı; mezarlar tahrip edildi, mezarda yatan insanların aileleri ikinci kez öldürüldü. Bunun adı darbedir. Bu darbe anlayışı bugün Türkiye’ye hakim olmuştur.  
Kayyum atanan belediyeler birer karakola dönüştürülmüştür.
31 Mart’ta İYİ Parti, AKP kazansın diye Iğdır’da aday göstermediği halde biz kazandık."

'İŞGALCİ' VURGUSU

İktidarın HDP’nin büyümesinden korktuğunu söyleyen Buldan, "Belediye eşbaşkanımızın evinin kapısı kırılarak içeri girildi. Türk bayrağıyla, İstiklal Marşı'yla neyin mesajını kime vermeye çalışıyorsunuz? Başka bir ülke toprağına gidip orayı mı işgal ettiniz ki Türk bayrağı asıp İstiklal Marşı okuyorsunuz" dedi.
"Bin yıl da geçse o belediyeleri seçimle kazanamayacaksınız" diyerek AKP-MHP iktidarına seslenen Buldan, şunları da ifade etti:
HDP kilit bir partidir, HDP olmadan Türkiye’de siyasi dengeler asla yerine oturmayacaktır.

DEMOKRASİ GÜÇLERİNE: SES ÇIKARMAZSAK...

Iğdır’a, Siirt’e atanan kayyuma ses çıkarmazsak; İstanbul’a, Ankara’ya atanacak olan kayyumlarda hepimizin sorumluluğu olacak.
Demokrasi güçlerine çağrı yapmak isterim. Iğdır Belediyesi’ne kayyum atayan zihniyet, Siirt’e kayyum atayan zihniyet, İstanbul’a da İzmir’e de Ankara’ya da kayyum atamayı mutlaka aklından geçirecektir. Biz bugün eğer hep birlikte Iğdır’a atanan kayyıma ses çıkarmazsak, Siirt'e güçlü bir şekilde itiraz etmezsek; İstanbul’a, Ankara’ya, Antalya’ya, İzmir’e, Mersin’e atanacak olan kayyumlarda hepimizin sorumluluğu olacaktır.
İktidara şunu ifade ederek sözlerimi tamamlamak isterim. Size asla 'eyvallah' demeyeceğiz. Size asla biat etmeyeceğiz. Sizin önünüzde diz çökmeyeceğiz."