Bursa'daki kutlamada AKP-MHP iktidarına meydan okundu

Bursa'da binlerce kişi Newroz kutlamasında buluştu. Kutlamada AKP-MHP iktidarına meydan okunurken, HDP sahiplenildi.

Bursa'da "Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim" şiarıyla Newroz kutlaması düzenlendi. Yıldırım ilçesindeki Arabayatağı Pazar Alanı'ndaki kutlamaya binlerce kişi katıldı. Üzerinde HDP’nin rehin tutulan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın posterlerinin bulunduğu döviz ve pankartların içeriye sokulmasına engel olundu.

HDP bayrakları ve “Genç başladık, genç bitireceğiz” pankartları ile donatılan alanı dolduranlar saatlerce halay çekip, “Bijî berxwedana zindana” ve “Bijî Serok Apo ” sloganları attı. 

HDP Bursa İl Eşbaşkanı Ceylan Erol Erdoğan, İmralı tecridine dikkat çekerek, "Selam olsun direnenlere” dedi.

Erdoğan, “HDP’yi kapatacaklarını zannediyorlar. Ama onların unuttuğu bir şey var; HDP bir tabeladan, binadan ibaret değil. HDP gördüğümüz halk ve halk burada direnmeye devam ediyor. Gücünüz varsa, elinizden geleni ardınıza koymayın. Biz Dehak’lara karşı özgürlük mücadelesi yürüten Demirci Kawa’nın torunlarıyız” diye konuştu.

'HODRİ MEYDAN!'

HDP Bursa İl Eşbaşkanı Nadir Kırlılar ise şöyle konuştu: “Hodri Meydan, gelin kapatın. Halk burada. Sizler rüyanızda daha çok görürsünüz. Sizlerin kabusu olmaya daha çok devam edeceğiz. Ülkedeki bütün kötülüklerden HDP mi sorumlu? İnsanların işsizlikten intihar etmesinden, gençlerin yıllarca iş bulamamasından HDP mi sorumlu? Ülkeyi koca bir enkaz haline getirdiniz. İktidarınızı kaybedeceksiniz diye aklınız çıkıyor, ayaklarınız zıngır zıngır titriyor. Ama o iktidarı elinizden alacağız.”

'BUNLAR İNSANLIK DÜŞMANI'

HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Cahit Kırkazak ise, konuşmasında iktidarın elindeki tek sermayenin ‘millilik ve yerlilik’ olduğunu, bunun da rant üzerine kurulu olduğunu ifade etti. Kırkazak, “Bunlar günahkarlar, talancılardır. Bunlar insanlık düşmanıdır. Bu halk bunu çok net olarak biliyor” dedi.

'HALK HDP'YE SAHİP ÇIKIYOR'

Son olarak HDP MYK Ferhat Encü konuştu. Encü, Kürt halkının zalimlere karşı her zaman mücadelesini sürdüreceğini ve asla geri adım atmayacağını belirtti. Encü, “Bugün bütün Kürdistan'da halk ayakta. Bu onurlu duruşun karşısından eğiliyorum. Bugünlerde ne diyorlar biliyor musunuz? HDP halktan koptu. Bunu söyleyenler, bakın ve görün Newroz alanları nasıl dolu. Halk HDP'ye nasıl sahip çıkıyor. Onlar bilmiyorlar ki bizim yolumuz hakikat yoludur. Onlar HDP'yi tabela olarak görüyorlar. Sanıyorlar ki kapısına kilit vurularak halk geri çekilecek. Fakat şunu bilmiyorlar. HDP binlerce şehit ile buraya geldi. Şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz HDP'yi kapatmazsınız. Kürt halkının mücadelesi önünde duramazsınız” şeklinde konuştu.

Kutlama, sahne alan sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekilmesiyle son buldu.