Ceylan: Vakit halkımızla dayanışma vakti

Kürdistan halkı ile dayanışmak amacıyla başlattıkları 'Kardeş Aile' kampanyası çerçevesinde 15 bin aileye ulaştıklarını söyleyen HDP Amed il Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, "Vakit halkımızla dayanışma vakti" dedi.

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle zor zamanlar geçiren Kürdistan halkı ile dayanışmak amacıyla HDP’nin başlattığı "Kardeş Aile" kampanyası devam ediyor. HDP Amed il eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, kampanyaya çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Koronavirüsten kaynaklı tüm dünyanın endişe halinde olduğunu vurgulayan Ceylan, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da iktidarın virüse karşı bilimsel olmayan yaklaşımlarda bulunduğunu söyledi. İktidarın sadece kendini ve devlet bürokrasisini düşündüğünü kaydeden Ceylan, toplumun da yeterince bilgilendirilmediğini ifade etti.

Türkiye'nin koronavirüsten dolayı ciddi bir tıkanma yaşadığına dikkat çeken Ceylan, "İktidar toplumu kendine bağlamak ve hizmetinde tutmak için yıllardır kirli ve yanlış bir politika yürütüyor. Devlet, Türkiye ve Kürdistan'da yoksul bir toplum yaratmak istiyor. Özellikle Kürdistan'da son 20 yıldır yoksullukla halkı terbiye etmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

15 BİN 200 AİLE TESPİT EDİLDİ

Koronavirüsün dünyaya yayılmasının ardından birçok kurum, kuruluş ve kişi ile görüştüklerini belirten Ceylan, devamla şunları belirtti: "Toplumun durumunu ve yaşanan sorunları ele aldık. Ayrıca sorunlara karşı nasıl bir çözüm üretebiliriz diye tartıştık. İktidarın bölgedeki halk için herhangi bir hazırlığı yok. Bundan dolayı halk bu süreçte büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Biz de halkımıza hizmet etmek için 2 koldan çalışma başlattık. Birincisi koronavirüsüne karşı kendilerini nasıl savunacakları. Diğeri ise kapanan iş yerlerinden dolayı çok zor koşullarda olan halkla dayanışmak. Her evde bir tencerenin kaynaması için kampanya başlatma ihtiyacı duyduk. Bu zorlu süreçte, komşuluk, arkadaşlık ve yardımlaşmayı geliştirmek için bu kampanyayı başlattık."

Kürdistan'da şimdiye kadar ihtiyacı olan 15 bin 200 aileye ulaştıklarını belirten Ceylan, demokratik kurum ve kuruluşların yanı sıra iletişim kanalları ile de dayanışmaya ihtiyacı olan aileleri tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Şehir, ilçe ve köyleri dolaşarak ailelere ulaşmak için çalışma yürüttüklerini kaydeden Ceylan, köy ve ilçelerde kurdukları komisyonlar üzerinden çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Ailelerin kendilerine sosyal medya ve HDP il-ilçe örgütlerinin telefon numaraları üzerinden kendilerine ulaşabileceklerinin altını çizen Ceylan, sabah-akşam halka hizmet etmeye hazır olduklarını söyledi.

HALK CANI GÖNÜLDEN DESTEK VERİYOR

Parti olarak bütün imkanlarını halk için seferber edeceklerini, ama kendilerinin de kısıtlı imkanlara sahip olduklarını vurgulayan Ceylan, "İmkanı olan halkımızdan bu kampanyaya destek vermelerini, komşuluk ve dayanışma eli uzatmalarını bekliyoruz. Vakit komşuluk, arkadaşlık ve dayanışma vakti. Bütün komşuların birbirine sahip çıkması ve destek vermesi gerekiyor. Şimdiye kadar 6 bin 397 aileye gıda yardımı ulaştırdık, hali hazırda dağıtılması için 2 bin 170 gıda paketi var. Kardeş Aile kampanyası çerçevesinde 2 bin 21 aile ile iletişime geçtik. Kampanya çerçevesinde katkı vermek isteyen aile sayısı ise bin 259. Ailelere yardım ulaştırmak için birçok bölgede çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Ailelere gıda yardımı konusunda uyguladıkları yol ve yöntemlere ilişkin de bilgi veren Ceylan konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Her şeyden önce ailelerin ihtiyacı olup olmadığını tespit ediyoruz. İhtiyacı olan ailelere ulaşıyoruz. İmkanı olan aileler gelip gıda paketlerini kendileri alıyor, imkanı olmayan ailelere ise bizler götürüyoruz. Halkımızın kampanyaya yaklaşımı olumlu ve canı gönülden destek veriyor."