DAİŞ, Samara ve Tikrit’te Irak ordusu ve Haşdi Şabi’ye saldırdı

DAİŞ çeteleri dün gece Samara ve Tikrit’e bağlı birçok köy, kasabaya saldırdı. Saldırdığı köy ve kasabaların bazılarını ele geçiren çeteler Irak ordusu ve Haşdi Şabi’ye ağır kayıplar verdirdi.

Germiyan’da peşmerge güçlerine, Maxmur Mülteci Kampı ile Mahmur yakınlarındaki Irak güçlerine küçük saldırılarla yeniden gündeme gelen DAİŞ çeteleri dün gece Irak’ın Samara ve Tikrit kentine bağlı birçok köy ve kasabaya eş zamanlı saldırdı.

Çeteler, Samara ve Tikrit’e bağlı birçok köy ve kasabayı işgal ederken, Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçerine ağır kayıplar verdirdiği ve çok sayıda askerin de kayıp olduğu belirtildi.

DAİŞ saldırılarından sonra bir operasyon başlatan Irak ordu güçleri, federal polisi ile Haşid Şabi güçleri şu ana kadar DAİŞ saldırıları ile öldürülen 42 Irak askerinin cenazesine ulaştı. Cenazeleri arazide toplanan askerlerden 28’inin federal polise bağlı oluğu belirtildi.

Cenazelerine ulaşılan askerlerin dışında da çok sayıda asker, federal polis ve Haşdi Şabi üyesinden haber alınamadığı, kayıp olan asker, federal polis ve Haşdi Şabi üyesinin akıbeti ise belli değil.

Irak ordusu saldırıdan sonra başlattığı operasyonla DAİŞ tarafından işgal edilen birçok köy ve kasabayı ele geçirirken, hala birçok köy ve kasabanın DAİŞ’lilerin işgalinde olduğu ve çatışmaların devam ettiği de kaydedildi.