Demirtaş’a ‘Erdoğan’ cezası: 3 yıl 6 ay hapis

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 3 yıl 6 ay gibi en üst sınırdan hapis cezası verildi.

Türk devletinin rehin alarak Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne koyduğu Kürt siyasetçi Selahattin Demirtaş, bu kez “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla cezaya maruz kaldı.

Ankara'daki bir Türk mahkemesi Demirtaş’a, en üst sınırdan 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Demirtaş 24 Aralık 2015’te Rusya ziyareti ardından İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, toplumun Rusya veya başka bir ülkeyle savaş istemediğini belirterek şunları eklemişti: “Avrupa'da Paris'teki konferansta koridor koridor Putin ve Lavrov'la karşılaşıp bir görüntü verebilmek için çırpındılar. Halen Dışişleri Bakanı veya Cumhurbaşkanı, Rusya ile temas kurabilmek için bir telefon görüşmesi yapabilmek için çırpınıyor. Madem bu kadar doğru bir iş yaptınız, madem bunun arkasındasınız, o zaman ilkeli durun, dik durun. Çünkü yaptıkları hatanın farkındalar.

Milyonlarca insan şu anda mağdur olmuş durumda. Rusya'da iş yapan, ticaret yapan, ithalat-ihracat yapan, ihale almış olanlar, öğrenciler, çalışmaya giden işçiler, herkes mağdur olmuş durumda. Hükümet ne yapıyor, kılını kıpırdatabiliyor mu? Hayır. Sadece kim yapabilir? Biz yapabiliyoruz. İçeride ve dışarıda, istikrarlı ve ilkeli barış politikası savunabildiğimiz için bunu yapabiliyoruz. Öyle hamasetle, 'Ülkeye ihanet ettiler, millete ihanet ettiler' teraneleriyle kendi hatalarını örtemezler. Çaldığınız, çırptığınız, bu ülkeye ihanet ettiğinizin haddi hesabı yok, şimdi bunları örtmek için büyük laflar ederek, yarın öbür gün yutacakları büyük laflar ederek, bugün bizim üzerimizden kendi hatalarını kapatmaya çalışıyorlar."