Devlet-mafya-siyaset protestosuna polis saldırdı

Devlet-mafya-siyaset üçgenindeki kirli ilişkileri Kadıköy’de protesto etmek isteyen demokratik kitle örgütlerine polis saldırdı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

EMEP, HDP, Halkevleri, TİP ve TÖP'ün, "Baskı, sömürü, mafya iktidarına son verelim! Memleketi yeniden kuralım" şiarıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda yapmak istediği eyleme polis saldırdı, çok sayıda kişi gözaltına alındı. HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu ve TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın katılımıyla yapılmak istenilen eyleme dakikalar kala, polis kaymakam yasağını gerekçe göstererek toplanmaya izin vermeyeceklerini söyledi. Bu keyfi uygulamaya tepki gösteren kitleyi çevik kuvvet çemberine alarak zorla meydandan uzaklaştırmaya çalışan polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltıları engellemeye çalışan Ahmet Şık’ın da darp edildiği saldırıda, görüntü almak isteyen basın mensuplarının iteklenerek zorla alandan uzaklaştırıldı.

‘BİZİ DEĞİL MAFYAYI DURDURSUNLAR!’

Kaymakamın keyfi yasağına ve gözaltılara tepki gösteren HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu halka hitaben yaptığı konuşmada, bu mafya, çete düzenine karşı yapmak istedikleri basın açıklamasının engellendiğini vurguladı. “İşte bu mafya korucuları, siyasi iktidarın temsilcileri bu açıklamaya engel oldular” diyen Kenanoğlu, “Bizim açıklamamız bu ülkenin geleceğine sahip çıkmak adınaydı. Bu ülkede rantıyla, siyasetiyle, talanıyla, yalanıyla bu ülkeyi geleceğine karartanlara karşı toplanıyorduk. Bizi engelleyen gitsinler önce mafyayı, o mafyanın çöktüğü rantı, talanı durdursunlar” diye konuştu.

‘RECEP ERDOĞAN SEN DE ORADAN AŞAĞI İNECEKSİN, HEPİNİZ YARGILANACAKSINIZ!’

TİP Milletvekili Ahmet Şık ise, bugün Sedat Peker tarafından bir video daha yayınlandığını hatırlatarak, “Organize suç örgütü lideri denilen Sedat Peker yayınlandığı video da kiminle konuşuyordu biliyor musunuz? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üvey yeğeni ile evli olan bir damat ile. Damat diyor ki; “Haklısın. Ben Pelikan denilen çetenin başındaki ile konuştum, Hilal Kaplan’ın kocası oluyor diyor. Hilal Kaplan bu mafyanın rezilliklerini, hukuksuzluklarını meşrulaştırma gayreti içindeki bir gazeteci kılığına girmiş tetikçidir. Kocası kendi iktidarları döneminde Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlıktan edinmesini neden olan Pelikan darbesini yazan kişidir. Onlardan bahsediyor. Diyorlar ki, ‘Suriye’ye biz silahları gönderdik ama bizim tırları diğerleri gönderdi. Satıyorlar mıydı, kime veriyorlardı bilmiyoruz.’ Boğazına kadar suça batmış bir iktidarla karşı karşıyayız.”

Mafyanın iktidarı rehin almış durumunda olduğunu vurgulayan Şık, teker teker televizyonlara çıkan yetkililerin devletin nasıl mafyalaştığını ve mafyanın nasıl devletleştiği konusunu çürütemediklerini söyledi. Ancak devletin mafyalaşmasını isteyenlerin basın açıklaması mafyaya teslim olmuş polis tarafından engellendiğini kaydeden Şık, “Sesimiz duyulmasın istiyorlar. Yargıya diz çöktürmüşler, medyayı ele geçirmişler, bütün bürokrasiyi çete elemanı kılan bir ekiple sesimizi kızacaklarını düşünüyorsa, çok yanılıyor. Recep Tayyip Erdoğan sende oradan aşağı ineceksin, hepimiz yargılanacaksınız” dedi.

‘BU ÜLKE MAFYAYA TESLİM OLMAMALI!’

Sedat Peker’in videolarını izleyen milyonlarca kişiye seslenen Şık, “Bu ifşaatlarına temiz toplum, mafyadan arınmış bir devlet haline getirmeseniz hiçbir şey değişmeyecek. Eğer bir şeyi değiştirmek istiyorsanız herkes yanındakinin sesine ses vermek zorunda. Bu ülke mafyaya teslim olmamalı, çocuklarımızın geleceği için bunu yapmamalısınız. Eğer haysiyetinize sahip çıkmak istiyorsanız, çocuklarının ayağını basacağı bir Türkiye bırakmak istiyorsanız hepiniz sokağa çıkıp, devletin mafyalaşmasına da, mafyanın devletleşmek istemesine de hayır demelisiniz” diye konuştu.