DKP/Birlik: İbrahim’in isyana açlığı olalım

DKP/Birlik, ölüm orucundaki Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek'e ilişkin yaptığı açıklamada, “Şimdi sıra bizde. İbrahim’in isyana açlığı olalım" dedi

DKP/Birlik yaptığı yazılı açıklamada Grup Yorum’un kurulduğu günden bu yana hep eylemlerin içerisinde olduğunu belirterek, “Devrime ayarlı bir sanattır onlarınki. Birçoğumuzun devrimciliğe ilk adımlarını attığı günlerin ‘ilk’lerinden biridir, bir Grup Yorum parçası” diye belirtti.

Grup Yorum’un “aynı zamanda devrimci sanatı, üretimiyle siyasi gelenekler üstü bir pozisyonda” olduğunu kaydeden DKP/Birlik, şunları ifade etti:

“İbrahim Gökçek, devrimci bir sanatçı, Grup Yorum üyesi. İbrahim Gökçek, belki de yıllar yıllar önce Bobby Sands’in İngiliz sömürgeciliğinin ölüm hücrelerinde, açlığın koynunda yatarken kurduğu bu cümleye çok yakın.”

“Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, özgürce üreterek çoğalmak, çoğalarak eylemek istedi” diyen DKP/Birlik, şunları ekledi:

Helin, Bobby Sands gibi, ‘yarım kalmış bir şarkı’ misali, şimdi hepimizin dilinde sonsuz bir ‘şarkı’ya dönüştü. İbrahim, sade kemik vücudu ile safi bilinç ve yürek olarak kiraz zamanlarının kovalayıcısı bir düş avcısı. İbrahim’in, Grup Yorum’un devrimci sanatını icra edebilmesi için atacağımız her adım, bizi biraz daha ‘kiraz zamanları’mıza yakınlaştıracak.

Sınıfsal karşıtlık ve çelişkilerin daha da derinleştiği şu koronalı günlerin sarsıcılığında, faşist katliamcı devlete karşı mücadele ederken, Grup Yorum’un tınıları kulaklarımızdan eksik olmasın. Kavga sloganlarımıza, İbrahim Gökçek’in açlığın koynunda yükselen sesi karışsın. Şimdi sıra bizde. İbrahim’in isyana açlığı olalım.”