DTK: Tüm Müslümanlar zulme karşı koymalı

Ramazan ayını kutlayan DTK, tüm Müslümanları zulme karşı durmaya ve dayanışmaya çağırdı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Ramazan ayı vesilesiyle bugün yazılı mesaj yayımladı.
Mesajda, "Tüm İslam aleminin kutsal ayı olan Ramazan ayının bereketli ve sağlıklı geçmesini  temenni ediyoruz" denilerek, şunlar ifade edildi:

'MÜSLÜMANLAR ZULME KARŞI DURMALI'

"Ramazan ayı, İslamiyet'in temel değerleriyle bizi buluşturan, barış, kardeşlik ve dayanışmaya vesile olan kutsal bir aydır. Malesef asırlardır kimi iktidarlar İslam'ın kutsal değerlerini kendi zulüm politikalarının bir aracına dönüştürerek bütün bir Ortadoğu toplumunu kan gölüne çevirdiler. Zulmedenler kim olursa olsun, zulüm politikalarını hangi gerekçe ile adlandırırlarsa adlandırsınlar, onların zulmüne karşı koymak, tüm Müslümanların öncelikli görevi olmalıdır.
Hiç kimsenin İslam'ın temel değerlerini kendi çıkarlarına alet etmesine ve bu şekilde inancın istismar edilmesine artık izin vermeyelim. Müslümanı Müslümana, Kürdü Kürde, farklı inançları birbirene kırdıran iktidarcı akıl karşısında ancak İslamiyetin kardeşlik, barış ve hoşgörü felsefesi ile karşı koyabiliriz.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Demokratik Toplum Kongresi olarak tekrardan Ramazan ayının halkımız açısından sağlıklı ve dayanışma içinde geçmesini diliyoruz. Sayısı yüz binleri bulan yoksulları, aç olan insanları unutmamalı ve onlarla bu kutsal ayda empati kurarak hiç kimseyi rencide etmeyen bir dayanışma ağı kurmalıyız. İhtiyacı olan kimseyi dayanışmadan, barış ve kardeşlik selamından yoksun bırakmamak dileğiyle Ramazan ayının tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesini diliyoruz."