Erdoğan’dan seçim öncesi ‘Hizbullahçı’ affı

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da üç kişiyi vahşi işkencelerden geçirdikten sonra evinin bodrumuna gömen Hizbullah’ın “askeri kanat sorumlusu”na af çıkardı.

Cumhurbaşkanlığı af kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Böylece Hizbullah Davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy ve 28 Şubat Davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Korgeneral Çetin Saner’in cezaları “kocama hali” nedeniyle kaldırıldı.

Erdoğan’ın af kararı, 14 Mayıs seçimlerinin öncesine denk gelmesi dikkat çekti. Hüdapar da Erdoğan’ın seçim ittifakında yer alıyor.

Mehmet Emin Alpsoy, Ankara’da 3 kişiyi işkence ile vahşice katlettikten sonra evinin bodrumuna gömmüştü.

Alpsoy, Hizbullah’ın “askeri kanat sorumlusu” olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.

Aynı kararda kasten öldürme suçundan cezaevinde bulunan Nihat İliman ile uyuşturucu ticareti nedeniyle cezaevinde bulunan Sedat Çelik’in cezaları da “sakatlık hali” gerekçesiyle kaldırıldı.

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) verilerine göre cezaevlerinde 651’i ağır olmak üzere en az 1517 hasta tutsak bulunuyor. Hükümet, siyasi tutsaklara ilişkin yapılan tüm çağrılara yanıt vermezken aksine, keyfi gerekçelerle çok sayıda tutsağın infazı yakılmaya devam ediyor.