ESP’ye devlet terörü Köln’de protesto edildi

Türk devletinin ESP’ye yönelik siyasi soykırım operasyonları Köln’de protesto edilirken, “Faşizmi her alanda teşhir edelim, gerçek yüzünü Avrupa kamuoyuna gösterelim” çağrısı yapıldı.

Türk devletinin Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yönelik siyasi soykırım saldırıları, Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen eylemle protesto edildi.

Köln Deutz Hauptbanhof önünde yapılan eyleme sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, AVEG-KON’a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Tutsakların Sesi Platformu (TSP) katıldı.

Yapılan konuşmada, 14 Mayıs seçimlerine günler kala gözaltılar, yurtdışı yasakları, sahte ve düzmece “gizli tanık” ifadelerine dayanan devlet terörü ile Kürtlerin, sosyalistlerin hedef alındığı belirtildi.

Salı gününden bu yana, yeni bir tutuklama dalgası ile karşı karşıya kalındığı belirtilen konuşmada, en az 144 kişinin gözaltına alındığı, sadece Amed'de 50'ye yakın tutuklamanın yapıldığı vurgulandı.

Bu kez Yeşil Sol Parti ve ESP'nin muhalif adayları ile ETHA (Etkin Haber Ajansı) haber portalının yanı sıra Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üyelerinin gözaltına alındığı belirtildi.

“14 Mayıs seçimlerinde yenilgisini ensesinde hisseden faşist Saray rejimi durumu lehine çevirmek için muhaliflerine terör estiriyor. Birkaç gün önce basın emekçilerine, kültür sanat çalışanlarına ve aydınlara karşı başlatılan devlet terörü, bu sefer de ESP, ETHA, Yeşil Sol Parti adaylarına yöneldi” denilen konuşmada,  “Seçimlerde aslen iki taraf çarpışıyor. Bir tarafta sermayenin ve ezenlerin iktidarını savunmak için yalana, hırsızlığa, savaş ve şiddete dayalı siyasetini sürdüren ve en son deprem paralarını dahi çaldığı için on binlerce insanın ölümünden doğrudan sorumluluk taşıyan faşist diktatörlük. Diğer tarafta ise, demokrasi, eşitlik ve özgürlük için mücadele edenler, paylaşımcı, savaşa karşı halkların kardeşlik ve barış elini uzatanlar” diye vurgu yapıldı.

Konuşmada, sömürgeci faşist Türk devletinin 1 Mayıs öncesinde basın emekçilerine, kültür sanat çalışanlarına ve aydınlara karşı başlattığı gözaltı terörünü bugün de ESP, SKM, SGDF, ETHA ve Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarına yönelik gözaltılarla devam ettiğine dikkat çekildi.

Konuşmada son olarak, “Avrupa’da Yeşil Sol Parti’yi destekleyen ve seçim çalışması yürüten güçler olarak, bu süreçte devletin yaptığı her türlü hukuksuzluğa ve haksızlığa sessiz kalmayarak tavır gösterelim. Faşizmi her alanda teşhir edelim, gerçek yüzünü Avrupa kamuoyuna gösterelim ve Avrupa işçi ve emekçileri olarak faşizme karşı tavır alalım” çağrısı yapıldı.

Eylemde, “ESP umuttur, umut her yerde” ve “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı.