Kürt Halk Önderi'nin doğum gününde 4 kentte eylemler

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ ve Edirne'de eylemler gerçekleştirildi. Çok sayıda işyeri ve araç yakıldı.

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

"Tüm Kürt halkının doğuşu anlamına gelen 4 Nisan'ı başta Önder Apo olmak üzere tüm halkımıza kutluyor ve Önder Apo'nun özgürlüğü ile bu anlamlı doğuşa cevap olalım" denilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Kürt halkının neredeyse yok olduğu bir süreçte dünyaya gelen Önder Apo, halkının özgürlüğü için bir arayış içerisine girdi. Kendi özünden ve bulunduğu bölgeden başlayarak hakikat arayışına çıkan Önder Apo, bizlere 50 yıllık bir mücadele ve PKK gerçeğini ortaya çıkardı. Kürdistan başta olmak üzere tüm Ortadoğu ve dünyaya özgürlük ışığı olan Rojava Devrimi, Önder Apo'nun attığı tohumlar sayesinde filizlendi . Kadın özgürlükçü bir paradigma ile mücadelesini sürdüren PKK gerçeği bugün Önder Apo'nun ve şehitlerin yarattığı ideoloji ve hakikat ile zafer yolunda ilerliyor. 4 Nisan sadece Önder Apo'nun değil Kürt halkının ve karanlıkta kalmış ezilen tüm halkların yeniden doğuşudur ve herkes böyle ele almalıdır. 

Bu aydınlık ve iradeden korkan TC devleti sürdürdüğü tecrit politikası ile Önderliğimizi bizden koparıp onu ve onun şahsında PKK ve halkımızı tasfiye etme planları peşinde. Bugün zindanlarda ve dışarda tecride karşı başlatılan açlık grevi direnişleri faşizme karşı ne yapılması gerektiğini bize gösteriyor. Bu saatten sonra faşist TC devletine ve kurumlarına karşı yapılacak her eylem meşrudur meşru olmayan tek şey eylemsizliktir. Başta yurtsever Kürdistan gençliği olmak üzere tüm halkımız 4 Nisan'ı Garê direnişi zaferiyle kutlamalı ve bu irade ile faşizmi ve onun tecrit politikasını parçalamalıdır . Artık Önder Apo'yu özgürleştirme zamanı gelmiştir ne pahasına olursa olsun bu hamleyi zafere götürmek bizlerin devrimci bir görevidir . PKK hareketi ve on binlerce şehit bize direniş ve zaferi öğretti. 4 Nisan'ın anlamı ve bize verdiği mesaj; Özgür Önderlik Özgür Kürdistan'dır. Önder Apo doğuşu ve mücadelesi ile nasıl ki bizleri yoktan var edip bugünlere getirdiyse, bizlerde bulunduğumuz her alanda örgütlenelim ve faşizme karşı direniş cephelerinde yerimizi alarak tüm dünyaya Önder Apo'nun yenilmez ve yılmaz yoldaşları olduğumuzu gösterelim."

İSTANBUL, TEKİRDAĞ, EDİRNE VE KOCAELİ'NDE EYLEMLER

İnisiyatif açıklamasında eylemlere ilişkin şu ayrıntılar paylaşıldı:

"01.03-İstanbul-Beykoz'da AKP'li faşistlere ait 4 lüks yat birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanmaz hale getirilmiştir.

01.04- Tekirdağ-Muratlı'da tecavüzcü ve AKP/MHP'li işbirlikçilere ait 1 nalbur deposu ve depoya ait 2 araç birimlerimizde ateşe verilip tamamıyla kullanılmaz hale getirilmiştir.

02.04 -Edirne-Havsa'da AKP/MHP'li faşistlere ait bir tekstil fabrikası birimlerimizce kullanılmaz hale getirilmiştir.

02.04-Kocaeli-Çayırova faşistlere ait plastik üretim fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanmaz hale getirilmiştir.

03.04-İstanbul-Avcılar'da birimlerimizin uzun zamandır takip ettiği Osmanlı Ocakları gençlerine yönelik eylem düzenleyip, 5 lüks araç birimlerimizin gazabına uğramıştır.

03.04-İstanbul-Fatih'te faşist ve tecavüzcü AKP'lilere ait 7 araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanmaz hale getirilmiştir.

03.04 İstanbul'un Avcılar Bakırköy Kadıköy ve ataşehir ilçelerinde birimlerimiz eş zamanlı olarak Önder Apo'nun doğum günü için havai fişek gösterileri yapmıştır."