GÜNDEM 10 HAZİRAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk cezaevlerindeki tutsaklar, salgın döneminde bile baskıları arttığını belirterek, uyarı amaçlı bir dizi eyleme başlayacaklarını duyurdu.

-Van’da HDP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ancak kayyumlar tarafından yeniden yıkılarak iş merkezine çevrileceği söylenen çok katlı otoparkın son hali içler acısı bir durumda.

-YJA STAR gerillası Avaşin Varto, Zilan ve Bêrîtan çizgisinde büyüyen kadın gerilla mücadelesinin ciddi bir tecrübe oluşturduğunu belirterek, “Bu tecrübe ve değerler, zaferi elde etmemiz için yeterli mirastır” dedi.

-İşgalci Türk devletinin 27 Mayıs’da Medya Savunma Alanları’na düzenlediği hava saldırısında şehit olan PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin için 11 Haziran Perşembe günü Almanya’nın Darmstadt kentinde taziye ve anma düzenlenecek.

-ABD’den Britanya’ya kadar birçok ülkede 19 ve 20’nci yüzyıldaki sömürgeci ve köleci politikaların sembolü isimlerin heykellerine yönelik tepki büyüyor.

-ABD’de yapılan bir araştırmada Aralık ayında ortaya çıktığı bilinen koronavirüs salgınının geçtiğimiz ağustos ayından itibaren yayılmış olabileceği savunulurken, Çinli otoriteler iddialara sert tepki gösterdi.