GÜNDEM 14 MART 2020

14 Mart 2020 gündeminden öne çıkan başlıklar

-KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, Erdoğan faşizminin tasfiyesinin, yüzyıllık sömürgeci zihniyetin tasfiyesi olacağını belirterek, “Gelişmeler tamamen bu minvalde. Belki de TC ile son savaşımızdır” dedi.

-Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara Ekoloji Meclisi’nden Asrın Keleş, savaşın insani kayıpların yanı sıra çevresel felaket de olduğunu söyledi.

-Türk devleti bir yandan Türkiye'de bulunan Suriyeli göçmenleri otobüslere bindirip silah zoruyla Yunanistan sınırına yığarken, diğer yandan da okullarda, "İdlib'li göçmenlere yardım" adı altında öğrencilerden para topluyor.

-Lübnanlı Şii Hizbullah hareketi, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Lübnan’a tüm olası yaptırımların “makul koşullara” bağlanmasını istedi.

-Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanacak ekonomik durgunluğun başta Euro Bölgesi olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde ciddi bir resesyona neden olacağı tahmin ediliyor.

-Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Almanya’daki tüm etkinliklerini Covid-19 pandemisi nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

-Yunanistan'ın başkenti Atina’ya bağlı Lavrio kasabasındaki Kürt kampında Qamişlo katliamı ve Sur direnişinde yaşamını yitirenler için anma töreni düzenlendi.

-Günümüzün vazgeçilmez araçlarından olan WEB’in yaratıcısı Tim Berners-Lee, sistemin başta siyahiler ve LGBT bireyleri olmak üzere kadınlara yönelik ayrımcılığın en net yaşandığı alan olduğunu söyledi.