GÜNDEM 17 NİSAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, pandemi günlerinde kadına yönelik şiddet ve katliamların arttığına dikkat çekti.

-Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar, dün Meclis’te kabul edilen yasanın, işçilerin aleyhine olduğunu ve var olan hakları da budadığını söyledi.

-Danimarka’daki Yeşil Kırmızı Birlik ile Sosyalist Halk Partisi, Türk devletinin Maxmur’a yönelik önceki gün düzenlediği saldırıyı kınadı.

-İş yaşamında eşitliği ‘savunma’ iddiasındaki Almanya ve Fransa örneklerinde başta Mağrip kökenliler olmak üzere yabancılara yönelik ayrımcılıklar dikkat çekici boyutlarda.

-ABD’de Cumhuriyetçiler, Dünya Sağlık Örgütü’ne yapılacak mali yardımlar karşılığında örgütün genel direktörünün istifa etmesini istiyor.

-Koranavirisü salgını yüzünden uçuşların durması noktasına gelmesi hava durumuna ilişkin tahminlerin doğru yapılamamasına neden oluyor.

-Tunus, on yıllarca kadın ve çocuk sağlığı için mücadele eden ve ülkenin ilk kadın doktoru olan Tawhida Ben Cheikh’i yeniden anıyor.