GÜNDEM 22 AĞUSTOS 2019

22 Ağustos 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, aynı gece bir konsept dahilinde belediyelerin gaspı, siyasi soykırım ve askeri imha operasyonları yapıldığına dikkat çekerek, “Kürt halkına karşı savaşarak erken seçime gitmek istiyorlar” dedi.

-HDP'li belediyelerin iktidar tarafından gasp edilmesine ilişkin konuşan Amed Milletvekili Hişyar Özsoy, "Çok uzun süreli bir çatışma, gerilim politikasının fitilini ateşlemiş durumdalar" dedi.

-Bazid'de dünyaya gelen Brusk Serhat, yıllarca Dersim dağlarında savaştı. 2012 yılında Çukurca’da şehit düşene kadar da militanlık ruhu hep zirvedeydi.

-Güney Kürdistan’da DAİŞ ile mücadele kapsamında görev yapan Alman askerlerini ziyaret eden Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, DAİŞ ile mücadelenin Kürtler tarafından yürütüldüğünü söyledi.

-İsveç-Mälardalen Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Osman Aytar, gece yarısı yapılan baskınlarla Amed, Mardin ve Van belediyelerine el konulmasına tepki göstererek “Türk devletinin yaptığı korsanlıktır” dedi.

-Hollandalı birçok siyasi parti ve milletvekili, AKP/MHP’nin Amed, Van ve Mardin belediyelerini gasp etmesine ilişkin bir soru önergesi verdi.

-ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa ülkelerine QSD’nin elindeki çeteler konusunda harekete geçmeleri çağrısını yineledi.

-ABD yönetiminin dış ticaret açığını gerekçe göstererek birçok ülkeye gümrük vergileri üzerinden açtığı ticaret savaşının Amerikan ekonomisinde küçülmeye neden olacağı öngörülüyor.