GÜNDEM 25 NİSAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-AKP 18 yıllık iktidarı boyunca birçok sansür ve baskı mekanizmasını kullandı. Tüm muhalif sesleri ve müziği bastırmak için ise bilindik bir yönteme başvurdu: 'Terör ile mücadele'!

-El Nusra çetelerinin elinden kurtulmuş, Efrîn direnişini yaşamış cesur bir kadın olan Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Kadın Konseyi başkanı Cihan Xidro, mücadelesi ile tüm kadınlara öncülük ediyor.

-HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, iktidara rağmen halkın salgını ciddiye alması ve gerekli tedbirleri elden bırakmaması çağrısında bulundu.

-HDP Iğdır Milletvekili Habib Eksik, Aras Nehri üzerinde yapılan HES’in Iğdır Ovası’nın kuraklığını artıracağını, tarım ve hayvancılığı bitirip halkı mağdur edeceğini söyledi.

-Türkiye’de Covid-19 salgını ile ilgili verilen bilgilerde şeffaflık olmadığını dile getiren Çağdaş Hukukçular Derneği kurucularından Hüsnü Öndül, sağlık hakkının bir insanlık hakkı olduğunu söyledi.

-Güneş Sistemi dışından olmalarına rağmen sistem içinde gelişigüzel dönmekte olan çok sayıda yeni cismin keşfedildiği duyuruldu.

-Çin bilim insanları, akıllı telefonları hem ısınmasını engelleyen hem de bu ısıdan elektrik üretilen bir jel geliştirdiklerini duyurdu.

-17 Mart’tan bu yana sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı Belçika’da alınan önlemler, aşamalı olarak 11 ve 18 Mayıs tarihlerine kadar uzatıldı.