GÜNDEM 29 NİSAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-1 Mayıs İşçi Bayramı'na ilişkin yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “Demokratik, Ekolojik, Kadın Özgürlükçü Toplum paradigmasıyla kapitalist sisteme ve saldırılarına karşı direnilerek özgürlük, farklılıklara dayalı eşitlik ve demokrasi mücadelesini geliştirmek görevdir” dedi.

-Kuzey-Doğu Suriye’de enternasyonal komünde yer alan enternasyonalist devrimciler, toplumsal ve ekolojik sistemin, kapitalizmi yeneceğini söyledi.

-AKP, kültür sanat inşasını muhafazakar bir ideolojiye oturtsa da 12 Eylül’den aldığı milli güvenlik ve tehdit kavramlarını kültürel izlemede kendisine temel yaptı.

-Dersim’de doğan Kemal Civandağ (Delil Erzincan), Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik bölümünü okurken PKK ile tanışır. 1999 yılında gerillaya katılan Delil Erzincan, 2007 yılında Dersim’de şehit oldu.

-ABD’li doktorlar, Covid-19 vakalarında iyileşmeden sonra kanda pıhtılaşma riskinin olduğunu duyurdu.

-Covid-19 salgını nedeniyle sıkı önlemlerin alındığı Afrika ülkelerinde yasaklara karşı gelişen tepkiler, hükümetleri önlemleri gevşetmeye zorluyor.

-Yolsuzluk ve kötü yönetimden bıkan Lübnan halkı, geçtiğimiz gün katledilen bir genç için dün gün boyunca yine eylemlerdeydi.

-Fransa’nın Colombes şehrinde geçtiğimiz gün aracını polislerin üzerine süren şahsın saldırısının ‘terörizmle’ bağlantılı olabileceği duyuruldu.