GÜNDEM 31 TEMMUZ 2018

31 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla düzenlenen Özgürlük Nöbeti, Almanya’nın doğu eyaletlerinden gelen kalabalık bir grup tarafından devralındı.

-Seçimlerde Van’da istediği sonucu bir türlü elde edemeyen AKP, şimdi de Van’ın haritasını değiştirerek yerel seçimlerde sonuç almaya hazırlanıyor.

-İHD Eş Başkanı Öztürk Türkdoğan, mecliste kabul edilen kanun teklifiyle kalıcılaştırılan OHAL’in zaten yeni rejime geçmek için bahane olarak kullanıldığını vurguladı.

-AKP ve medyası tarafından çocuk istismarlarının üstünün örtüldüğüne dikkat çeken sağlıkçı Derya Etem, istismar ve şiddet konularının sürekli gündemde olması gerektiğini belirtti.

-Şebek Kürtleri, Irak’ın Ninova Eyaleti olarak bilinen Musul merkez ile çevre köy, ilçe, kasabalarında yaşıyor. Son tespitlere göre 85 köyü olan Şebeklerin nüfusunun 300 bin ile 750 bin arasında olduğu tahmin ediliyor.

-8 bin yıllık tarihsel bir geçmişe sahip olan Amed’in Hevsel Bahçeleri’nde meyve ve sebze yetiştiren Hacı Mahmut Narin, “Tarlalarımızı da işletemez hale getirip, ellerimizden aldılar” dedi.