GÜNDEM 7 MAYIS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-HDP MYK üyesi Veli Saçılık, başlatmış oldukları ‘Kardeş Aile Kampanyası’nın bir yardımlaşma değil dayanışma olduğunu belirterek, dayanışma için bir kez daha çağrıda bulundu.

-Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ayrımcı, eşit olmayan ‘yeni infaz yasası’nı iptal ederek yeni bir düzenlemenin önünü açabileceğini söyledi.

-İngiliz bilim insanlarının yaptığı bir araştırmada, yeni tip korona virüsünün etki gücü bireyin genetik yapısına göre değişebileceği tezi üzerinde duruluyor.

-Dünya genelinde tespit edilebilen 3,7 milyon vakaya ve 260 bini aşkın ölüme ulaşan Covid-19 salgınına 100 bine yakın sağlık çalışanının da yakalandığı duyuruldu.

-Sudan’da kadınların on yıllardır verdiği mücadele sonucunda sünnet uygulamasını yasaklayan bir kanun maddesiyle insanlık dışı uygulamanın sonlandırılması hedefleniyor.

-Sağlık sistemleri Covid-19 salgınına hazırlıklı olmayan Afrika ülkelerinde hastalığı tedavi edeceği iddiasıyla sahte ilaçların piyasada dolaşması ağır sonuçlara yol açabilir.