GÜNDEM 1 MAYIS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen eylem ve kutlamalar takip edilecek. 

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık,  seçimlerin tarihi bir fırsat olduğunu dile getirerek “Türkiye'deki bütün faşizme karşı olan halklara ve herkese çağrım bu tarihi fırsatın çok iyi değerlendirilmesidir” dedi.

- Avrupa Devrimci Demokratik Komün İnisiyatifi sözcülerinden Semra Uzunok, 2023 seçimlerinin “yol ayrımı” olduğuna dikkat çekerek, “Kadın, işçi, emekçilerin hakları için Avrupa’da ve Türkiye’de oyları Yeşil Sol Parti’ye istiyoruz” çağrısında bulundu.

- Kadınların umudunun ve mücadelesini sandığa taşıyacaklarını kaydeden Ankara 1’inci Bölge Milletvekili adayı Hatice Göz, tüm kadınları eşitlik ve özgürlük mücadelesi için Yeşil Sol Parti’ye oy vermeye çağrısında bulundu.

- İstanbul Kartal ilçesinde Yeşil Sol Parti çalışması yürütenler, önceki seçimde alınan 34 bine yakın oyu bu seçimde 50 bine çıkarmayı hedeflediklerini söylüyor

- Bremen’de 14 Mayıs’taki Eyalet Parlamentosu seçimlerinde aday olan Cindi Tuncel, Kürt halkına çağrı yaparak, “Bir kez daha sizden yaptığımız çalışmalara onay vermenizi ve çalışmalarımızı desteklemenizi istiyorum” dedi.

- 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Bayramı vesilesiyle bir açıklama yapan KCDK-E, herkesi 1 Mayıs günü oyunu kullanıp AKP-MHP faşist iktidarını sandığa gömmeye çağırdı.