GÜNDEM 1 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-TJA tarafından 15 Eylül’de başlatılan ve 4 ay sürecek olan "Em xwe diparêzin" (Kendimizi savunuyoruz) kampanyası yürütülen farklı çalışmalarla devam ediyor.

-Eskiden peşmergelik yapan YJA Star gerillası Dirok Cudi, KDP'nin kadın iradesini yok sayan zihniyetine dikkat çekti, "PKK insanlık hareketidir. Kendi özgürlüğünü ve halkların özgürlüğünü sağlamak isteyen herkes, yönünü Kürdistan dağlarına çevirmeli" dedi.

-İran devletinin gerekli değişim ve dönüşümü yaratmadığı durumda yıkılmaya mahkum olduğunu söyleyen PJAK Eşbaşkanı, “Hamlemizin başarıya ulaşma çabası, rejimin kabusudur” dedi.

-2020 yılında Kuzey-Doğu Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan YPJ Genel Komutanı Newroz Ehmed, "2021 yılına hem siyasi hem de askeri anlamda daha fazla kuvvetle, güçlü bir kararlılık ve iradeyle giriyoruz" dedi.

-Gerillalar, güvenlik açısından hareket edemedikleri zaman kitap okuma ve eğitimin yanı sıra arkadaşlarına hediyeler de yapıyor. Kizwan tanelerinden tesbih de bu hediyelerden biri.

-2020 yılını değerlendiren Amedliler, yeni yıldan beklentilerinin İmralı tecridin sona ermesi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması olduğunu belirtti.

-Ocak sayısı, "Kavganıza akıyoruz" manşetiyle çıkan Newaya Jin Gazetesi bu sayıda Paris ve Silopi katliamlarına mercek tutuyor.