GÜNDEM 10 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-2020 yılında şiddet ve cinayetlerin daha da arttığını söyleyen TJA aktivisti Esma Efetürk, saldırıları boşa çıkarmak için, ortaklaşmayı ve bütünleşmeyi büyütme çağrısında bulundu.

-İktidarın savaş politikasından kaynaklı halkın açlığa mahkum edildiğini söyleyen HDP'li vekil Garo Paylan, "Ankara’da bir yolsuzluk ve israf sarmalı var. Bu düzenin çarkını değiştirmek zorundayız" dedi.

-İHD Eşbaşkanı Öztürk Türkdoğan, dernek ve vakıfların faaliyetlerini kısıtlayan kanun ile toplumun güvenlik bürokrasisinin vesayeti altına alınmak istendiğine dikkat çekti.

-Georgia yenilgisinden de sonra Cumhuriyetçiler için kurumsal muhalefet alanların çok kalmadığını ifade eden HDP Washington Sözcüsü Giran Özcan, bu tarz sağcı gösterilerin artabileceğine dikkat çekiyor.

-Bosna’da Aralık ayının sonunda yaşadıkları kampın yanması sonucunda açıkta kalan yüzlerce mülteci hala kış ortasında çadırsız bir şekilde yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

-Hindistan’ın Maharashtra eyaletindeki bir hastanede çıkan yangında yaşları birkaç gün ile üç ay arasında değişen 10 bebek yaşamını yitirdi. Yangının sebebi ise hala bilinmiyor.

-İspanya’yı etkisi altına alan kar yağışından dolayı 3 kişi yaşamını yitirdi.