GÜNDEM 2 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Demokratik Özerk bölgelerin Suriye’nin birleştiği demokrasi merkezi olacağını söyleyen MSD Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed, "Yeni yılda işgalin sonlandırılması ve halkımızın öz savunma mücadelesini dünyaya duyurmak başlıca amacımız olacaktır" dedi.

-Mîtan Gever, henüz 20 yaşında. Korucu bir ailede büyüdü ve şimdi gerilla. Korucuların şu soruyu sorup düşünmelerini istiyor: “Devlet neden bizi en önde kardeşlerimizi öldürmek için gönderiyor?”

-YJA Star Gerillası Vejin Helmet, "KDP ve YNK’ye baktığımda sadece kendi çıkarları için savaştıklarını görüyordum. PKK’nin bir halk partisi olduğunu gördüm" dedi.

-1982 Ocak ayında birinci sayısını yayınlayan Serxwebûn, 2020 Aralık sayısı ile kesintisiz yayın hayatının 39. yılını geride bıraktı.

-Dünya her yıl olduğu gibi felaketleri, savaşları, isyanları ve siyasi çekişmeleri geride bırakıyor. Her geçen yıl insanın doğaya ve birçok toplumsal yapıya verdiği zarar yine ona felaket olarak dönüyor. 2020 de böylesi yıllardan sadece bir tanesiydi.

-Brexit anlaşmasını reddeden İskoçya ve Kuzey İrlanda’da AB’den çıkışın bağımsızlık için fırsat olduğu tezi güç kazanıyor.

-Donald Trump’ın gider ayak veto ettiği savunma bütçesine Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato tarafından da onaylandı.

Afganistan’da gazetecilere yönelik saldırılara bir yenisi daha eklenirken, sadece son iki ayda 5 gazeteci katledildi.

Norveç’te geçtiğimiz gün meydana gelen toprak kaymasından sonra halen çok sayıda kişinin kayıp olduğu bildiriliyor.