GÜNDEM 21 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için AK önünde başlayan oturma eylemi takip edilecek.

-KDP ile Irak hükümetinin Şengal'e ilişkin yaptığı anlaşmayı değerlendiren KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, "Şengal halkı kaçkınların, ihanetçilerin iktidarını asla kabul etmeyecektir" dedi.

-İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, hasta tutsakların sevk sonrası karantinadan dolayı artık hastaneye dahi gitmek istemediğini belirterek, risk grubundakilerin tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

-Ailesiyle birlikte Reqa’nın işgalden kurtarılması hamlesine katılan YPJ’li Delal Reqa, DAİŞ vahşetini hatırlatarak, “Ama bugün Reqa’da insanlar var ve özgür” dedi.

-Muhalif kimliği ile tanınan Ankara'daki Konur sokak devlet güçlerinin hedefinde. 2015 yılından sonra sokağın yapısının değiştirildiğini söyleyen Konur esnafı, devletin asıl amacının sokağı kendilerine dar etmek olduğunu belirtiyor.

-İspanyol yargısı, 2017’de Katalonya’nın bağımsızlığına ilişkin referandumla bağlantılı olarak ‘isyan’ suçlamasıyla yargılanan emniyet müdürünün serbest bırakılmasına karar verildi.

-Geçtiğimiz Cuma günü bir öğretmenin başı kesilerek katledildiği Fransa’da, aralarında ‘Şeyh Yasin Kolektifi’nin de olduğu çok sayıda radikal İslam bağlantılı kuruluş kapatılacak.