GÜNDEM 21 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 22 yıldır tek kişilik hücrede tutulduğunu söyleyen HDP vekili Remziye Tosun, "Abdullah Öcalan şahsında Ortadoğu halkı tecrit ediliyor. Türk ve Kürt toplumu tecritle abluka altına alınmış durumda" dedi.

-Türkiye, 106 yıl önce yaşanan Ermeni Soykırımı’nı hala ‘sözde’ ve ‘iddia’ niteliğinde ele alıyor. Nor Zartonk’dan Murad Mıhçı ise yüzleşmenin çoğunluk tarafından yapılması gerektiğini vurguluyor.

-Irak ordusunun Gir Zerik köyüne girmesinin ardından Şengal halkının başlattığı direniş takip edilecek.

-26 Nisan’da başlayacak olan HDP’ye yönelik soykırım operasyonlarının parçası olan Kobanê yargılamalarına yönelik açıklama yapan AP üyeleri, tüm kesimleri HDP ile dayanışmaya çağırdı.

-ABD’de siyahi George Floyd’un ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin, yargılandığı davada cinayetten suçlu bulundu.

-Son günlerde Rusya ile gerginlik yaşayan Çek Cumhuriyeti, ‘terörist saldırı düzenlemekle’ suçladığı bu ülkenin tüm diplomatlarını sınırdışı etmekle tehdit etti.

-On milyonlarca kişinin yaşadığı açlık tehlikesine dikkat çeken STK’ler, dünya ülkelerinin sadece bir günlük askeri harcamalarını ayırmalarıyla sorunun üstesinden gelineceğine dikkat çekiyor.