GÜNDEM 22 MART 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Büyük bir coşku ile Newroz Bayramını kutlayan Amedliler, HDP'ye açılan kapatma davasına tepki göstererek, "İşte meydan, işte halk. Kimse irademizin kapısına kilit vuramaz. HDP milyonların iradesidir, milyonların sesi susturulamaz" dedi. 

-Ottawa Sözleşmesi’ne göre 2022’ye kadar mayınları temizlemeyi taahhüt eden Türkiye’de iki çocuk daha bu sebeple yaşamını yitirdi. Roboski’de iki çocuk hayvanları otlatırken askeri arazide bulunan mühimmatın patlaması sonucu hayatını kaybetti.

-Kadınlara yönelik şiddetin fazla olduğu ülkelerden Fransa’da şiddete dair danışmanlık verilecek yerler arasına dahil olan mağazaların sayısı artıyor.

-AKP’li bazı siyasetçiler ve iş birlikçi şirketler, Van’da ırkı bulunmayan İvesi ırkı koyunları yasak olmasına rağmen sahte küpelerle Katar'a ihraç etti.

-Aldıkları eğitime rağmen atanamayan odyometri mezunları, Sağlık Bakanlığı’nın 12 bin kadro dağılımdan sadece 13 personel almasını eleştiriyor.