GÜNDEM 26 EYLÜL 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Narin Güran cinayeti konusunda değerlendirmelerde bulunan avukat Mehdi Özdemir, “Deliller, yönlendirmelerle kayboldu; bu da gerçeğin açığa çıkmasını engelledi. 19 gün içinde Narin’e ulaşılamaması ve otopside alınan 91 örneğe rağmen failin bulunamaması, organize bir kötülük ve mizansenle delillerin kaybettirildiğini ortaya koyuyor” dedi.

- Araştırmacı Zeynep Yaş, Kürt müziği hazinesi için çok daha fazla derlemeci, arşivci, araştırmacı ve konu uzmanı akademisyene ihtiyaç olduğunu söyledi.

- 1992'de dağlara yol alan Şehit Xemgîn, KDP’nin pususu sonucu şehit düştü. Ablası Xecê Âdem, kardeşini anarken, KDP’ye de seslendi: "KDP bu yoldan dönmezse gerilla kendi öz savunmasını sağlayacak ve Kürt halkı da gerillasının arkasında duracak."

- Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgür kalması gerektiğini belirten SACP Merkez Komite Üyesi Molly Dhalamini, "Güney Afrika halkı ve Kürt halkı kaderleri için savaşıyor.  Kültürü ve dili için mücadele eden Kürt halkını destekliyoruz" dedi.

- Bağımsız Maden-İş üyesi oldukları için işten atılan direnişteki Fernas maden işçileri, müdür Serkan Güncü’nün suyun içinde bin voltluk elektrik kablosu taşımayan işçiyi işten attığına dikkat çekerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı denetime çağırdı.