GÜNDEM 3 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-  Avrupa basını, “Bu gece için Avrupa havaalanlarının tümü Apo’ya kapandı” diyordu. Rusya Başbakanı da BDT adına yasaklamıştı. Kararı alan güç ABD kontrolü altında NATO’nun Gladio tarzı kanun dışı bir birimiydi. Aynı birimin Kenya’ya kaçırılmamı planladığı daha sonra ortaya çıkan diğer bir gerçekti. -Abdullah Öcalan’ın kaleminden-9. Bölüm

- KDP silahlı güçlerinin Şengal’e girme girişiminin Türk devletinin provokasyonunun KDP eliyle pratiğe geçirilmesi olarak değerlendiren Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Eşbaşkan Yardımcısı Hesen Koçer, “Kürt halkını ve gerillasını şehit edenler Kürtlükten ve Kürt ulusallığından bahsetmesinler. Bunlar ihanet dışında hiçbir kavramla ifade edilemez” diyerek tepki gösterdi.

- Hakkari’de KCK davasında Kürt siyasetçilere ceza yağdıran mahkeme, hızını alamayıp 4 yıl önce yaşamını yitirmiş olan Kürt siyasetçi Ahmet Öner’e 8 yıl 9 ay hapis verdi.

- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Meclisi, yol haritası belirlemek üzere  10’uncu dönem 1’inci toplantısını gerçekleştiriyor. KESK’li kadınlar, kamusal ve özel alanda kadına karşı uygulanan her türlü saldırı politikasının son bulmasına yönelik bir yol haritası oluşturacaklarını söyledi.

- Ekvador, bu hafta kıyı kenti Guayaquil'deki bir cezaevinde çıkan ölümcül isyanın ardından ülke cezaevlerinde yer açmak için binlerce cezayı affa çevirmeyi planlıyor .

-Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte siyaseti bıraktığını ve gelecek yılki seçimlerde aday olmayacağını duyurdu.

- Son dönemlerde kadınların kendi imkanlarıyla açtıkları iş yerlerinde pişirilen tandır ekmeği yoğun ilgi görüyor. Bu iş yerlerinde birçok kadın da istihdam ediliyor.