GÜNDEM 30 EYLÜL 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-  Kenya’da ABD’nin rolü açıktır. Zaten ABD Başkanı kendi rolüne, yani teslim etme emrine sahip çıkmıştır. Yunan İstihbaratı ile CIA’nın bu dolabı Türkiye aşkına çevirmedikleri kesindir. Ölümümün Türklerin elinde gerçekleşmesini stratejik bir amaç olarak benimsediklerinden kuşku duymuyorum. İngilizlerin yaklaşımının da bu olduğuna inanıyorum. -Abdullah Öcalan’ın kaleminden- 6. Bölüm

-Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi 2 Ekim Cumartesi günü Strasbourg’da "Dem Dema Azadiyê ye - Özgürlük Kazanacak - Öcalan İçin Harekete Geç" sloganıyla merkezi bir miting organize ediyor. İnisiyatif, herkesi "Öcalan’a özgürlük" talebini haykırmak için Avrupa Konseyi önüne çağırdı.

- Türkiye’nin Trump dönemindeki gibi ABD ve Rusya çelişkilerinden yararlanamadığını dile getiren HDP’li Hişyar Özsoy, BMGK ya da Soçi’deki temasların makasın daraldığına işaret ettiğini söyledi.

-ABD’li yetkililer, fildişi gagalı ağaçkakan dahil 23 türün neslinin tükendiğini ilan etti. Kaybolmaların ardındaki faktörler arasında çok fazla gelişme, su kirliliği, ağaç kesimi ve istilacı türlerin rekabeti yer alıyor.

- Avustralya'nın dünyanın en eski tropik yağmur ormanı olan Daintree, tarihi bir anlaşmayla Aborijin koruyucularına iade edildi. 

-Ekvador’un kıyı kenti Guayaquil'deki bir cezaevinde çıkan isyanda 30 mahkum öldü, 47 mahkum da yaralandı.