GÜNDEM 4 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-  Ölüm artık benim için ciddi bir konu olmaktan çıkmıştı. Hatta hoş geldi, sefa geldi diyebilecek anlam gücüne ulaşmıştım. Sorun, bu gerçeği halklarımıza, dostlara, PKK’ye ve devlete izah etmekti. Bunu da yapmaya çalıştım. -Abdullah Öcalan’ın kaleminden-10. Bölüm

- Özgürlük Kazanacaktır, Öcalan İçin Harekete Geç Kampanya Grubu, Fransa polisinin Strasbourg’daki eylemcilere saldırısını ve saldırı kararını çıkaran Strasbourg Valiliğini sert bir dille kınadı, kampanyayı daha geniş ve kapsamlı çalışmalarla devam ettireceklerini duyurdu.

- Medya Savunma Alanları’nda Türk devletinin kimyasal silah kullandığına dair HPG ve KCK yöneticilerinin açıklamaları üzerine Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler Birliği (IPPNW) Birleşmiş Milletler’e “inceleme başlat” çağrısı yaptı.

- Vanspor FK Başkanlığına seçilen Seyithan İzsiz’in, bu görevi üstlenmek için Gürpınar’da maden ocağı izni şartı koştuğu ve bunun kabul edildiği ortaya çıktı. İzsiz’in bu işteki ortağı ise Çetiner Çetin.

- Mardin Şahmeran Kadın Platformu kurucularından Eylem Amak, kadınların, cins mücadelesiyle birlikte erkek egemen sisteme ve faşizme karşı mücadelenin öncülüğünü yaptığını söyledi.

-Fransız Katolik Kilisesi’nde cinsel istismarı inceleyen bağımsız bir komisyon, son 70 yılda kilisede üçte ikisi rahip olan 3 bin 200’e yakın sübyancının çalıştığını söyledi.

-Güney Kaliforniya'daki yetkililer, yaklaşık 21 kilometre uzunluğundaki bir petrol sızıntısı kıyıya vurmak üzereyken sakinleri sahillerden uzak durmaları konusunda uyarıyor.