GÜNDEM 4 MAYIS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- KCK YK Eşbaşkanı Cemil Bayık Serxwebun gazetesinin bu ayki sayısında yayınlanan yazısında "Yeşil Sol Parti’nin seçimden en güçlü biçimde çıkmasını sağlamak; Tayyip Erdoğan’ı da düşürmek doğrultusunda oy kullanmak ve en güçlü biçimde bir sonuç almak önemlidir. Bu seçimin sloganı, Tek Yol Yeşil Sol olmalıdır" ifadelerini kullandı.

- Yeşil Sol Parti Colemêrg Milletvekili adayı Onur Düşünmez, Kurdistan’da anayasa ve yasaların askıya alındığını belirtti, "İmralı tecridini mutlaka kıracağız, tecridin kalkması elzemdir" dedi.

- Kürt din alimleri (Mele), 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için Yeşil Sol Parti’ye destek çağrısında bulundu.

- Kongra Star’dan Rûken Ehmed, Özerk Yönetim’in yayınladığı deklarasyonun pratikleşmesi için ilk hedeflerinin Suriyeli kadınlarla bir araya gelmek olduğunu söyledi.

- AKP iktidarının siyasi soykırımın saldırılarına tepki gösteren Yeşil Sol Parti Van Milletvekili kadın adayları bu operasyonların siyasi operasyonları olduğunu belirterek; Kürt halkının AKP’ye 14 Mayıs’ta gereken cevabı vereceğini söyledi.

- Motokuryelerin taleplerini meclise taşıyacağını söyleyen Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adaylarından Mehmet Timurdaş, motokuryelerin işçi sayılmasından sendikalaşmasına kadar birçok hak için mücadele edeceklerini belirtiyor.

- AKP-MHP’yi destekleyen tarikatların barınıp örgütlendiği ve AKP’nin şimdiye kadar birinci parti çıktığı İstanbul’un Fatih ilçesinde Yeşil Sol Parti rüzgarı esiyor.