GÜNDEM 4 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlamaları takip edilecek.

-4 Nisan 1949 günü Amara’da dünyaya gözlerini açan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 72. doğum gününü Türk devletinin kendisi için İmralı adasında kurduğu işkence ve tecrit rejimi altında giriyor. Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle 2001 yılında “AİHM Savunmaları Sümer Rahip Devletinden Halk Cumhuriyetine Doğru” adıyla yayınlanan savunmasında doğuşuna, İmralı’ya götürülüp tecrit alınmasına ve kördüğüme dönüşen Kürdistan sorunun çözümüne ilişkin bölümleri derledik.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününe ilişkin konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadeleyi daha da derinleştirecek ve büyüteceğiz” dedi.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat: Kadın öncülüğünde neolitik devrimin gerçekleştiği bu topraklar yeniden özgürlüğe, eşitliğe, adalete, berekete ve sevinçli yaşama açılacak.

-YPJ’nin kuruluş yıldönümüne ilişkin konuşan YPJ komutanı Sterk Kobanê; DAİŞ’i yenen kadınların, bugün kazanımlarına saldıran ve işgal eden işgalcileri de yeneceğini belirtti.

-Türkiye’deki birçok hak ihlaline sadece ‘endişeli yaklaşan AB’nin üç maymunu oynamasındaki en büyük payın Almanya’ya ait olduğunu söyleyen gazeteci Yücel Özdemir, bunun da ekonomik ilişkiler temelinde belirlendiğini ifade ediyor.

-DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, Kürt soykırımının gerçekleştirilmesinin temel alanının İmralı'daki tecrit sistemi belirterek, “Kürt halkı, siyasi muhatabının Abdullah Öcalan olduğunu 2021 Newroz alanlarında ortaya koydu" dedi.

-Çetelerin saldırısına maruz kalan Mozambik’te insanlar yaşam alanlarını terk ediyor.

-Myanmar’da ordunun hava saldırısından sonra 12 bin insanın yerlerini terk ettiği bir grup tarafından açıklandı. BM “sivil savaş” uyarısında bulundu.