GÜNDEM 7 EYLÜL 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İmralı tecridiyle uluslararası düzeyde mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Fransız Senatör Anne Souyris, “Avrupa siyasi cesaret göstermeli. Erdoğan rejimi kurtulmamız gereken bir rejim. Gerekirse Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulanabilir" dedi.

- Kurdistan ve Türkiye şehirlerinde kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Hatay Barosu eski başkanlarından Cihat Açıkalın'a göre; şehrin yeniden inşasında halk sağlığı ve hakları hiçe sayılıyor. Açıkalın, “Bu şehir AKP'nin çizdiği kadere terk ediliyor. Yalnız bırakılıyoruz” dedi.

-DEM Parti’nin başlattığı Ekmek ve Adalet buluşmaları devam ediyor. DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Sevtap Akdağ Karahalı, sahada gördüklerinin, iktidarın halkın üstüne yıktığı ekonomik tablonun açıklanan rakamlardan bile korkunç olduğunu söylüyor.

-Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG),  Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çulî kırsal mahallesinde 21 Ağustos'tan bu yana haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran için bir eylem gerçekleştirecek.

-Savaş ortamında cesareti, kararlılığı ve özverisiyle tanınan Rojîn, her zaman mücadeleye öncülük etmeyi ve arkadaşlarına ilham vermeyi amaçladı. 21 Kasım 2016 tarihinde Şehba'nın Şealê köyünde şehit düşene kadar savaşın içinde aktif bir rol üstlendi.