GÜNDEM 8 HAZİRAN 2021

8 Haziran Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, Medya Haber’de yayınlanan özel bir programda Türk ordusunun saldırıları ve KDP’nin gerilla alanlarına sevkiyatı üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

- Türk ordusunun Güney Kürdistan işgal girişimine bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Maxmur’a yönelik hava saldırısına tepkiler sürüyor

- Özerk yönetim eş başkanlık yardımcısı Emine Osê, Minbic ve Şêxmeqsûd başta olmak üzere, son dönemlerde Kuzey ve Doğu Suriye de gelişen olaylar ve bu olaylarda provakasyon geliştiren güçlere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

- Türk devletinin işgal saldırılarına karşı amansız bir direniş içerisinde olan HPG ve YJA Star gerillaları, tüm saldırılara rağmen Türk ordusunun sonuç alamadığını belirtti.

- Türk devletinin çete liderlerinden Sedat Peker’in itirafıyla yeniden gündeme gelen Almanya’daki çetelerin örgütlenmesi için yapılan para transferini bizzat Erdoğan’ın damadı Serdar Ekşioğlu yapıyordu.

- Norveç polisi, bu yılın başlarında ülkenin kıyısında bulunan cesedin İngiliz Kanalında ölen 15 aylık Doğu Kürdistanlı kayıp bir çocuğa ait olduğunu söyledi.

- Sudan’da arkeologların ortaya çıkardığı kalıntılar bugüne kadar keşfedilen en eski savaşın kanıtları olarak kabul ediliyor. Nil kıyısında 13 bin 400 yıl öncesine ait kalıntılar insan gruplarının sürekli bir çatışma ortamında yaşadıklarını gösteriyor.