Gasba karşı eylemler sürüyor: Kürde düşmanlık eden kaybeder

Gasba karşı Ankara’da düzenlenen eylemde, İmralı tecridinin kaldırılması gerektiği vurgulandı, "Kürdün diline, kültürüne, kendisine düşmanlığın varabileceği bir yer yoktur. Kürt sorununu çözemeyen bizzat çözülmektedir" denildi.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, DEM Parti'nin kazandığı Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesini protesto etmek amacıyla Sakarya Caddesi’nde eylem düzenledi.

Eylemde, “Belediyeler bizimdir, gasba izin vermeyeceğiz” yazılı pankart ve “Kayyumla gelen direnişle gider” yazılı döviz taşındı. Eylemde söz alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara İl Örgütü Eşbaşkanı Tatlıgül Gül, gasbın üzerinden 80 gün geçtiğini anımsattı.

Tatlıgül Gül, şöyle konuştu:

“Halk iradesini gasp eden, atanmışı seçilmişin önüne koyan bu hukuksuzluğu, bu keyfiyeti asla kabul etmeyeceğiz. İktidarın bugününe bakarsak, düzenli olarak, neredeyse her gün halklarımız aleyhine; çevremiz, doğamız, canlılarımız aleyhine adımlar atıyorlar. İnsanlarımız, açlık ve sefaletle sınanıyor. Savaş ve rant politikalarında en ufak bir tasarruf söz konusu değil. Kürt düğünlerine, Kürtçe türkülere ve halaylara saldıran, halay çeken gençleri tutuklayan, düğün sahiplerini jandarma ve polis araçlarıyla baskı ve gözetim altına alan Kürt karşıtı bir kampanya da yürütür oldular. Bir kez daha yineleyelim. Kürdün diline, kültürüne, kendisine düşmanlığın varabileceği bir yer yoktur. Bu huzursuzluğun ana kaynağı, hakkaniyetle ve adaletle çözülemeyen Kürt sorunudur. Öncesi bir yana özellikle 12 Eylül faşist darbe sürecinden bu yana 40 yıldır devam eden çatışmalı sürecin 3 trilyon doları aşan çok ağır bir mali bilançosu vardır."

'TECRİT KALDIRILMALI'

Türkiye’de işsizlik, yoksulluk, eğitim ve sağlıkta ciddi krizlerin olduğunu dile getiren Tatlıgül Gül, “Yakın tarihsel süreç şuna tanıktır; Kürt sorununu çözemeyen bizzat çözülmektedir. Çağrımızı yineliyoruz; diyalog ve müzakere kapılarını açın, tecridi kaldırın, esaret altına aldığınız Kürt siyasetçilerini, belediye başkanlarını, Demirtaş’ı, Kavala’yı derhal bırakın. Can Atalay’ın vekilliğini iade edin. Bunları yapın ki coğrafyamız bir an önce huzura ersin, giderek bir kıyamete doğru yol alan dünyamızda, barışın bayrağı bu dertli topraklardan yükselsin” diye kaydetti.