Gazeteci Yılmaz’a gözaltında işkenceye suç duyurusu

Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında 29 Nisan günü Amed’de gözaltına alındıktan sonra işkenceye maruz kalan gazeteci Sedat Yılmaz, suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma gerekçe gösterilerek 29 Nisan’da 15 ayrı kentte eş zamanlı baskınlar gerçekleşmişti.

Bu soruşturma kapsamında Amed’de gözaltına alınan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz ve eşi Selma Yılmaz ile İstanbul’da gözaltına alınan Sedat Yılmaz’ın kardeşi Filiz Yılmaz Ankara’ya getirildi.

Gözaltındakilerin dosyalarına 24 saatlik avukat görüş kısıtlamasından sonra avukatlar, 30 Nisan günü müvekkilleri ile görüşebildi.,

Gazeteciler Yılmaz ve Müftüoğlu, Ankara’ya otobüsle getirilirken 15 saat boyunca kelepçe ile tutuldukları ve 24 saat boyunca aç bırakıldıklarını avukatlarına bildirdi.

Gazeteci Yılmaz, kendisine eşlik eden polisin işkencesine maruz kaldığını söylerken, “sohbet” adı altında ajanlık dayatması ve hakaretlerde bulunduluğunu aktardı.

Yılmaz'ın avukatı Şule Recepoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.