Gazeteci Zehra Doğan tahliye edildi

Çizdiği resimleri, haberleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan gazeteci ve ressam Zehra Doğan, tahliye edildi.

Zehra Doğan, Sokağa çıkma yasağı döneminde Mardin Nusaybin'de çizdiği resimleri, sosyal medyada paylaştığı ve 10 yaşındaki bir çocuğun notlarını haberleştirdiği için “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla tutuklanmış ve hakkında 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verilmişti.

Yaklaşık iki yıldır tutuklu Doğan, Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’nden bu Pazar günü tahliye edildi. Doğan’ı cezaevi çıkışında meslektaşları çiçekle karşıladı.

Türk polisi, Doğan’ın cezaevi önünde açıklama yapmasına izin vermedi. Gazeteci Doğan daha sonra yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Cezaevinden çıkmak beni mutlu etse de geride arkadaşlarımı bıraktığım için üzgünüm. Şuan cezaevlerinde devam eden açlık grevleri var. Ve durumları her geçen gün ağırlaşıyor. Cezaevlerinde Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine bir an önce ses verilmeli" dedi.

Doğan, uzun zamandır mesleğinden ayrı kalmasına ilişkin, "Nerede olursam olayım aranızda olmaya ve mesleğime devam edeceğim" ifadelerini kullandı.