Gözaltındaki DFG Eşbaşkanı ve gazeteci Yılmaz Ankara’ya getirildi

Amed’de 29 Nisan sabahı gözaltına alınan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu ve MA editörü Sedat Yılmaz, Ankara’ya getirildi.

Seçimlere birkaç hafta kala Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 49 kişi hakkında başlattığı soruşturma kapsamında, 29 Nisan sabahı 15 ilde polis terör estirdi.

Aynı operasyon kapsamında Amed’de gözaltına alınan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz ve eşi Selma Yılmaz ile İstanbul’da gözaltına alınan Sedat Yılmaz’ın kardeşi Filiz Yılmaz Ankara’ya getirildi.

Sistematik ve keyfi bir uygulama olan “dosyada gizlilik” kararı verilirken, gözaltına alınanlara getirilen 24 saatlik avukat kısıtlamasının ardından, avukatların müvekkilleriyle görüşmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gittiği bildirildi.

Cumartesi erken saatlerde gerçekleşen operasyonda gözaltına alınanlardan Fethiye’de Cihan Güneş, Riha’da Ramazan Debe, Aydın Söke’de Erol Balcı ile Evin Özbek, Mahmut Doği, Devran Ak ve Cahit Kanbay da Ankara’ya getirildi.

Bu siyasi soykırım operasyonu, 25 Nisan’da Amed merkezli olarak 21 ilde gerçekleşen eş zamanlı operasyonlardan sonrasına denk geldi. 200’ü aşkın kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 128’i gözaltına alınmıştı. Aralarında gazeteciler ve avukatların da olduğu çok sayıda kişi tutuklandı.